Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013

«Αποκατάσταση της αδικίας» Χωρίς όριο ηλικίας θα λαμβάνουν ΕΚΑΣ οι βαριά ανάπηροι


Χωρίς όριο ηλικίας θα λαμβάνουν ΕΚΑΣ οι βαριά ανάπηροι
  (Φωτογραφία:  ICON )

Αθήνα
Η χορήγηση ΕΚΑΣ από το 2014 χωρίς όριο ηλικίας σε όσους έχουν αναπηρία άνω του 80% αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο Μαξίμου, αλλάζοντας την άδικη και -αν μη τι άλλο- προκλητική ρύθμιση.

Με απόφαση του πρωθυπουργού, να μη διακοπεί το ΕΚΑΣ για λόγους ηλικίας σε άτομα με αναπηρία πάνω από 80%, αποκαθίσταται μια αδικία εις βάρος των ατόμων με ειδικές ανάγκες, είπε ο υπουργός Εργασίας, Γ.Βρούτσης, εξερχόμενος του Μαξίμου, όπου πραγματοποείται ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου και άλλων υπουργών.

«Με απόφαση του Πρωθυπουργού αποκαθίσταται μία αδικία εις βάρος των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Αποκαθίσταται το ΕΚΑΣ για άτομα με αναπηρία 80% και πάνω, για τα οποία δεν υπάρχει πλέον όριο ηλικίας», δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

«Το 2014 θα είναι ξεχωριστό έτος γιατί σηματοδοτεί θετικές προοπτικές για τους εργαζόμενους, την οικονομία, τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες» πρόσθεσε ο υπουργός και ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά.

Το ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά του, έκανε λόγο για «θετικό βήμα» το οποίο όμως, όπως σημείωσε, «δεν είναι αρκετό» και προανήγγειλε πρωτοβουλία ώστε να δίνεται το ΕΚΑΣ ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας και ποσοστού αναπηρίας.

«Έγινε σήμερα ένα θετικό βήμα που όμως δεν είναι αρκετό για την αντιμετώπιση του σημαντικού ζητήματος του ΕΚΑΣ, που αφορά την ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των αναπήρων.

»Πρέπει το ζήτημα αυτό να αντιμετωπισθεί πλήρως -ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας και ποσοστού αναπηρίας αφού το ΕΚΑΣ δίνεται αναλογικά- το ταχύτερο δυνατό καθώς η σχετική δημοσιονομική επιβάρυνση είναι περιορισμένη και μπορεί πλέον να καλυφθεί.

»Προς την κατεύθυνση αυτή το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει συγκεκριμένη πρωτοβουλία» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: