Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις μετάταξης για 1.641 υπαλλήλους στην Υγεία



Πάνω από 1.600 υπάλληλοι στον χώρο της Υγείας αναμένεται να τοποθετηθούν σε κενές θέσεις του δημοσίου και ήδη ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων μετάταξης
Από την Τετάρτη άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις μετατάξεις στον χώρο της Υγείας.
Οι αιτήσεις αφορούν σε 1.641 υπαλλήλους οι οποίοι θα τοποθετηθούν στις 1.754 κενές θέσεις του δημόσιου, με προθεσμία 15 ημερών, προκειμένου να υποβάλλουν τα απαραίτητα έγγραφα στην υπηρεσία στην οποία ανήκαν.
Να σημειωθεί πως η σχετική απόφαση του υπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την κινητικότητα των υπαλλήλων του υπουργείου Υγείας που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Στο ΦΕΚ, το οποίο βρίσκεται στο τέλος του ρεπορτάζ,  περιλαμβάνονται αναλυτικά οι πίνακες με τις κενές θέσεις.
Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει στην αίτηση τους να καθορίζουν τη σειρά προτίμησης των φορέων που επιθυμούν να μεταταχθούν, καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία τυχόν δεν περιλαμβάνονται στα προσωπικά τους μητρώα.
Από την πλευρά των διευθύνσεων προσωπικού τώρα, πρέπει μέσα σε διάστημα δέκα ημερών από την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων να συντάξουν με ευθύνη τους πίνακες συνδρομής κριτηρίων των υπαλλήλων και να τους αποστείλουν στο ΑΣΕΠ, προκειμένου να διατεθούν και τοποθετηθούν στους φορείς υποδοχής.
Μετά και αφού γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος νομιμότητας, θα εκδίδεται η απόφαση μετάταξης ή μεταφοράς του υπαλλήλου από το οικείο όργανο διοίκησης του φορέα υποδοχής.
Η σειρά προτεραιότητας των φορέων υποδοχής, ο αριθμός των υπαλλήλων που θα διατεθεί σε κάθε φορέα ανά κατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα καθώς και τα απαιτούμενα προσόντα αναφέρονται σε πίνακες οι οποίοι περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ.
Αναλυτικά το ΦΕΚ βρίσκεται εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: