Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη: «Βρήκε έτοιμο περιβάλλον στο υπουργείο για μίζες»...


crimenet.gr 


Έρρικα Βαλλιάνου

Ένα... ολόκληρο βιβλίο έχει γράψει η εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη, με την αγόρευσή της στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και των συγκατηγορούμενών του.

Η εισαγγελέας, περιγραφική ως επί το πλείστον στις κατηγορίες και στις συμβάσεις των εξοπλιστικών, προσπαθεί να βρει το...
δρόμο ανάμεσα στο λαβύρινθο που σχημάτισαν οι εξωχώριες εταιρίες, οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι επιταγές μεταξύ του Άκη και των συνεργατών του, για να καταλήγουν οι μίζες από τα αντισταθμιστικά, στον ίδιο:
- Ο κατηγορημένος τέως υπουργός, είπε, βρήκε έτοιμο το περιβάλλον στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στους διαδρόμους του οποίου κάθε μέρα περιδιάβαιναν έμποροι όπλων, μεσάζοντες και μιζαδόροι. Ο ίδιος χρησιμοποίησε τις συμβάσεις των αντισταθμιστικών και ως έμπειρος πολιτικός μηχανικός που ήταν, νόμιζε ότι ξέπλυνε το μαύρο χρήμα μέσω της αγοραπωλησίας ακινήτων. Την μεγαλύτερη ευχέρεια για να κινηθεί έτσι εγκληματικά του έδωσε η αξιοποίηση του προεδρικού διατάγματος για τα αντισταθμιστικά, κάτι που όλα τα κόμματα τότε κατηγορούσαν, αλλά κανείς τότε δεν το κατήργησε. Τώρα, καταργήθηκαν τα αντισταθμιστικά γιατί ξαφνικά όλοι συνειδητοποίησαν ότι μέσω αυτών επιτρεπόταν η διαφθορά. Ο κ. Τσοχατζόπουλος να έχει αυτογνωσία ότι ζημίωσε το Δημόσιο, διότι επιβαρύνθηκε η τελική τιμή της προμηθείας των εξοπλισμών, από τις μίζες. Πίσω απ΄ όλες τις εταιρίες βρισκόταν ο ίδιος. Οι μεσάζοντες ήταν δίπλα του στο υπουργείο και πήρε πολλά χρήματα από αυτούς, γνωρίζοντας πολύ καλά, αλλά του ήταν αδιάφορο, ότι οι εταιρίες θα μετακύλυαν το κόστος από τις μίζες στις πλάτες του ελληνικού λαού.
Ο Τσοχατζόπουλος πέταγε κάθε τόσο τις αντιρρήσεις του από το εδώλιο:
- Που το βρήκατε αυτό;
Η εισαγγελέας μίλησε και για τις τεράστιες ευθύνες στη διαδρομή της μίζας του τέως υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνου Μιχαηλίδη, που εκδίδεται στην Ελλάδα για εμπλοκή του στους TOR-Μ1:
- Ο Τσοχατζόπουλος συναντιόταν μαζί του και ο Μιχαηλίδης του έφερνε χρήματα από τις μίζες σε βαλίτσες, ενώ το 98΄μας είπε ότι ο Ζήγρας πήγε και τον συνάντησε εδώ στο Χίλτον, συνοδεία του αστυνομικού φρουρού του υπουργού και παρέλαβε από τον Μιχαηλίδη βαλίτσα με 80 εκατ. δραχμές. Η ΕΛΑΣ στην υπηρεσία του υπουργού! Συνόδευαν οι αστυνομικοί τον Ζήγρα για να παραλαμβάνει τις μίζες του Τσοχατζόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: