Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Δήλωση σχετικά με τις σημερινές ανακοινώσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ, καθώς και για το προτεινόμενο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής


Οι πολιτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ για το Περιβάλλον και της Χωροταξία, και για τα Δημόσια Έργα Σπ. Κουβέλης και Γ. Μαγκριώτης, και ο εισηγητής του Κοινοβουλευτικού Τομέα ΥΠΕΧΩΔΕ του ΠΑΣΟΚ Γ. Μανιάτης, καλούν την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό ΠΕΧΩΔΕ να δεσμευθεί για την άμεση αναθεώρηση του προτεινόμενου νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου για την Αττική, υπό το φώς των εξαιρετικά σημαντικών αλλαγών που προκάλεσε στο περιβάλλον η πυρκαγιά.

Με δεδομένο μάλιστα ότι πολύ σημαντικές αποφάσεις σε σχέση με την αναπτυξιακή κατεύθυνση της Αττικής, τα πληθυσμιακά μεγέθη, τις παραγωγικές δραστηριότητες, τους οδικούς άξονες, τις υποδομές και τα δίκτυα, καθώς και την αποκατάσταση και προστασία του ιδιαίτερα εύθραυστου πλέον περιβάλλοντος της Αττικής, θα ληφθούν με βάση το Ρυθμιστικό, οι κκ Κουβέλης, Μαγκριώτης και Μανιάτης καλούν τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ να δεσμευθεί άμεσα και να ανακοινώσει την παράταση της διαβούλευσης πέρα από τα μέσα Σεπτεμβρίου, καθώς και για τη συζήτηση του σχετικού Νομοσχεδίου στην πλήρη σύνθεση της Ολομέλειας της Βουλής και όχι σε θερινό τμήμα.

Πρόσθεσαν δε ότι οποιαδήποτε άλλη διαχείριση του θέματος θα είναι ανεύθυνη, ευκαιριακή και επιβλαβής, και θα κληροδοτήσει στην Αττική τεράστια προβλήματα για τα επόμενα χρόνια, με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης..

Τέλος, με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ για τη δημοσιοποίηση του Ειδικού Χωροταξικού για τον Παράκτιο Χώρο και τα Νησιά, οι κκ Κουβέλης, Μαγκριώτης και Μανιάτης ανέφεραν:

«Είναι απορίας άξιο πως, σε μια στιγμή που υποτίθεται πως η προσοχή της κυβέρνησης είναι στραμμένη στην επούλωση των πληγών της Αττικής μετά τις πυρκαγιές , και ιδιαιτέρα του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ που είναι επιφορτισμένος με αυτό το έργο, αντί να ασχοληθεί με την Αττική, ανακοινώνει το χωροταξικό για την παράκτια ζώνη και τα νησιά. Αν υπήρχε καμιά αμφιβολία στους Έλληνες πολίτες ότι οι διακηρύξεις μετά τις φωτιές αποτελούν κενό επικοινωνιακό γράμμα της κυβέρνησης, η απόδειξη ήρθε αμέσως από την ίδια πού έσπευσε να θυμίσει ότι δεν παρεκκλίνει από τους στόχους της. Το ίδιο το σχέδιο για την παράκτια ζώνη και τα νησιά, φαίνεται να κινείται στην ίδια κατεύθυνση με το εθνικό χωροταξικό και το χωροταξικό του τουρισμού, συμπληρώνοντας το πάζλ εμπορευματοποίησης κα εκποίησης του ενός από τα πιο ευαίσθητα και αξιόλογα κομμάτια της Ελλάδας.»



Δεν υπάρχουν σχόλια: