Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Διήμερο πένθος στην Πολεμική Αεροπορία

[822280644_d60b9c7a81.jpg]

Διήμερο πένθος κηρύχθηκε στην Πολεμική Αεροπορία, σε μνήμη του χειριστή του PZL, Στέργιου Κωτούλα, που συνετρίβη την Πέμπτη στην Κεφαλονιά.

Η κηδεία του 55χρονου, αποστράτου της Πολεμικής Αεροπορίας, θα γίνει σήμερα το απόγευμα, στις 17:45, από το νεκροταφείο Παπάγου και η οικογένεια του εκλιπόντος αντί στεφάνων, επιθυμεί τα χρήματα να δοθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, το αεροσκάφος έπεσε διότι η αριστερή πτέρυγα του μικρού PZL προσέκρουσε σε καλώδια υψηλής τάσης κατά τη διάρκεια κατάσβεσης στην περιοχή του Κατελειού και ενώ ο σμήναρχος Κωτούλας πετούσε μέσα σε πυκνό σύννεφο καπνών.

Η επίσημη πλέον εξήγηση της συντριβής «ως αποτέλεσμα πτώσης του αεροσκάφους σε καλώδια» ουσιαστικά αθωώνει το ίδιο το υπέργηρο αεροσκάφος και όσους δεν φρόντισαν για την έγκαιρη απόσυρσή του. Με την εξέλιξη αυτή επί της ουσίας ολοκληρώνεται πρόωρα το έργο της διερεύνησης του δυστυχήματος, που είχε ανατεθεί σε επιτροπή από εμπειρογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας.

Χωρίς να το ομολογούν δημοσίως, οι αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας θεωρούν τα «πυροσβεστικά» αεροσκάφη PZL απαρχαιωμένα, αφού φέτος διανύουν το 25ο (ή το 26ο, αναλόγως του έτους παραλαβής από την Πολωνία) έτος ζωής τους, παλαιότερα ως ψεκαστικά, σήμερα με την ταμπέλα του πυροσβεστικού.


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: