Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Ρουπακιώτης: «Αν δεν υπάρξουν λύσεις δεν έχω θέση στο υπουργείο» ...



Το προσωπικό του στοίχημα προκειμένου να βρεθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Θέμιδα περιέγραψε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, παραλαμβάνοντας το... υπουργείο από τον απερχόμενο υπηρεσιακό υπουργό Χρίστο Γεραρή.

Καταχειροκροτούμενος από υπαλλήλους του υπουργείου ο κ. Ρουπακιώτης, αφού ξεκαθάρισε ότι το συγκεκριμένο υπουργείο αποτελεί προσωπική του επιλογή, τόνισε ότι θα επιχειρήσει σε κλίμα συνεργασίας με όλους τους παράγοντες της Δικαιοσύνης να δώσει λύση στα προβλήματα που εκκρεμούν στο δικαστικό σύστημα, ώστε η Δικαιοσύνη, όπως είπε, να ανακτήσει το κύρος και την αξιοπιστία της. «Εάν δεν υπάρξουν λύσεις εγώ δεν έχω θέση στο υπουργείο» ανέφερε.

«Είμαι ρεαλιστής δεν υπάρχουν μάγοι, κι αν υπάρχουν εγώ δεν είμαι ένας από αυτούς, αλλά θα προσπαθήσουμε ν αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα εκεί που προσδοκά η κοινωνία, στη Δικαιοσύνη» τόνισε ο κ. Ρουπακιώτης προαναγγέλλοντας μάλιστα συνάντηση για τα θέματα αυτά όλων των παραγόντων της Δικαιοσύνης, δικαστών, υπαλλήλων και δικηγόρων, μέσα στον Ιούλιο.

Αναφερόμενος στο δικαστικό σύστημα της χώρας, ο κ. Ρουπακιώτης είπε πως «στέκεται υψηλά», ενώ μιλώντας για τους δικηγόρους είπε πως πρέπει να αναζητηθούν λύσεις για το εισόδημά τους καθώς – όπως ανέφερε – δεν μπορεί σήμερα δικηγόροι να αναζητούν συνεργασίες μόλις για 300 ευρώ.

Επ’ αυτού μάλιστα επισήμανε πως αδιαφορεί για τα οποία σχόλια μπορεί να ακουστούν ότι, δηλαδή, είναι ευνοϊκά προσκείμενος προς τον συγκεκριμένο κλάδο λόγω του ότι υπήρξε πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.

Ακόμη, ο κ. Ρουπακιώτης ανέφερε πως θα συνεργαστεί με το υπάρχον ν προσωπικό του υπουργείου και πως δεν πρόκειται να καλέσει κανέναν άλλον.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στις φυλακές για τις οποίες ανέφερε πως δεν αποτελούν χώρους «αποβλήτων» της κοινωνίας αλλά χώρους όπου εγκλείονται πολίτες που έχουν όλα τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών ενώ στερούνται την ελευθερία τους.

Ο νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Καραγκούνης, επισήμανε πως είναι τιμή για τον ίδιο να εργαστεί δίπλα στον κ. Ρουπακιώτη και ανέφερε πως η Δικαιοσύνη είναι ένας από τους πιο κρίσιμους τομείς, καθώς μεταξύ άλλων έχει να διαχειριστεί και υποθέσεις με επενδυτικό ενδιαφέρον. «Θα κάνουμε τα πάντα για να φέρουμε επενδύσεις στη χώρα» είπε ο κ. Καραγκούνης.

Ο απερχόμενος υπηρεσιακός υπουργός κ. Χρίστος Γεραρής υποδεχόμενος τον κ. Ρουπακιώτη αναφέρθηκε στην παράλληλη πορεία τους στο χώρο της Δικαιοσύνης και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο νέος υπουργός με την εμπειρία του στο χώρο της Δικαιοσύνης θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις των νέων υπουργικών του καθηκόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: