Συνολική επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου ζήτησε το Σάββατο από τα Χανιά η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε το μεσημέρι με τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του τμήματος δυτικής Κρήτης του οικονομικού επιμελητηρίου
Η... κ. Κατσέλη αναφέρθηκε στην πολιτική του μνημονίου την οποία χαρακτήρισε αδιέξοδη.
«Πιστεύομε και πιστεύω ακράδαντα ότι αυτή η πολιτική οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο. Το δίλημμα δεν είναι μνημόνιο ή χρεοκοπία, αλλά αντίθετα η ίδια η πολιτική του δευτέρου μνημονίου κάτω από τέτοιες συνθήκες βαθειάς ύφεσης οδηγεί μαθηματικά σε στάση πληρωμών».
Παράλληλα, υποστήριξε ότι ήδη η Ευρώπη ζητά αλλαγή των πολιτικών που ακολουθούνται ενώ κατηγόρησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αντώνη Σαμαρα ότι ήδη έχουν βάλει την υπογραφή τους και για άλλα σκληρά μέτρα από τον Ιούλιο
Η κ. Κατσέλη χαρακτήρισε το ιδιωτικό χρέος βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας και τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει συνολική επαναδιαπραγμάτευση του δεύτερου μνημονίου με την τρόικα και την ΕΕ να υπάρξουν στοχευμένες παρεμβάσεις για την ανακούφιση επιχειρήσεων και νοικοκυριών και να υπάρξουν στοχευμένες αναπτυξιακές παρεμβάσεις σε περιφερειακό -τοπικό επίπεδο.
Στη συνέχεια, η κ. Κατσέλη επισκέφθηκε το Ρέθυμνο, όπου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της Κοινωνικής Συμφωνίας για την περιφερειακή ανάπτυξη και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργη Μαρινάκη, ο οποίος την ενημέρωσε για θέματα της πόλης και του καλλικρατικού δήμου, ενώ κουβέντιασαν για την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και τη μείωση κονδυλίων που αφορούν στην αυτοδιοίκηση.
Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας με τους υποψήφιους του κόμματος στο νομό και στελέχη επισκέφθηκε την Παλιά Πόλη, καταστήματα και επιχειρήσεις, ενώ κατέληξε σε καφέ της παραλίας και συναντήθηκε με πολίτες του Ρεθύμνου.
Μιλώντας με πολίτες, η κ. Κατσέλη επισήμανε σημεία από τις προτάσεις της Κοινωνικής Συμφωνίας για την οικονομία και την ανάπτυξη, αλλά και για το πώς μπορεί να βγει από το αδιέξοδο η χώρα.
Μεταξύ αυτών μίλησε για την ανάγκη μείωσης των φορολογικών συντελεστών, την ανάγκη να δοθεί χρήμα στην αγορά μέσω των τραπεζών, αλλά και την ενίσχυση της ανάπτυξης και της στήριξης του αγροτικού και κτηνοτροφικού κλάδου.
Αναφέρθηκε επίσης στους λόγους που οδήγησαν στο να δημιουργηθεί το κόμμα της Κοινωνικής Συμφωνίας, ενώ επισήμανε την ανάγκη να υπάρχει μεγαλύτερη αντιπροσώπευση του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου σε κεντρικό επίπεδο, σε μία περίοδο που τα επιμελητήρια οφείλουν να εκσυγχρονιστούν για το καλό των τοπικών κοινωνιών.
Newsroom ΔΟΛ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου