Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Κλιμακώνει τους τόνους απέναντι σε Καμμένο και «Χρυσή Αυγή» ο Σαμαράς



Κλιμακώνει τους τόνους απέναντι σε Καμμένο και «Χρυσή Αυγή» ο Σαμαράς
eurokinissi
Με οξεία κριτική και έντονες αντιπαραθέσεις επιχειρεί ο Αντώνης Σαμαράς να κλιμακώσει το κλίμα πόλωσης στην τελική ευθεία προς την κάλπη, επιδιώκοντας παράλληλα να «ξεγυμνώσει» πολιτικά τους κομματικούς σχηματισμούς προς τους οποίους –κατά πληροφορίες- συνεχίζουν αν και μειωμένες, να διατηρούνται οι εκλογικές διαρροές της ΝΔ.

Η αναφορά Τσίπρα περί συνεργασίας σε επίπεδο στήριξης ή ανοχής με τον Π. Καμμένο, λίγες μέρες μετά τη θετική αναφορά Καμμένου στο ίδιο ενδεχόμενο, συνιστά «βούτυρο στο ψωμί» της ΝΔ. Στελέχη της Συγγρού άφηναν αιχμές ακόμη και για την πιθανότητα παρασκηνιακής συμφωνίας μεταξύ των Τσίπρα- Καμμένου, υπενθυμίζοντας ότι βασικό επιχείρημα στη ρητορική όλων των αρχηγών των μικρότερων κομμάτων κατά το προηγούμενο διάστημα αποτελούσε το «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα έχουν ήδη βρει για την επομένη των εκλογών».

Το στίγμα της κορύφωσης της προεκλογικής αντιπαράθεσης έδωσε και ο ίδιος ο Σαμαράς κατά την ομιλία του στις Σέρρες και μετά την αποκάλυψη των προθέσεων Τσίπρα –τις οποίες, ειρήσθω εν παρόδω, στηλίστευσαν ποικιλοτρόπως υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύοντας την ανοιχτή διαφοροποίησή τους από τον Πρόεδρο του κόμματος για την πολιτική του επιλογή.

Για «γάμο Τσίπρα και μεταμφιεσμένου Τσίπρα» έκανε λόγο ο Πρόεδρος της ΝΔ προσθέτωντας και το αιχμηρό σχόλιο περί διαζυγίου από τη σοβαρότητα. Ήταν ένα ακόμη από τα πολλά επεισόδια ανάμεσα σε ΝΔ και Π. Καμμένο μετά την πρώτη κόντρα για τα πλοία με ελληνικές σημαίες, το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» περί έμμισθης σχέσης με την ΕΥΠ του υποψηφίου στα Ιωάννινα με το κόμμα Καμμένου και τις προστριβές του κ. Καμμένου με τον υφυπουργό της Χούντας Γ. Γεωργαλά.

ΟΙ δύο από τις τρεις υποθέσεις έχουν ήδη πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, ωστόσο ο πολιτικός –και συναφώς, εκλογικός- τους αντίκτυπος, αναμένεται από τα δύο στρατόπεδα να καταμετρηθεί το βράδυ της Κυριακής με το άνοιγμα της κάλπης.

Παράλληλα με τον Π. Καμμένο, ο Πρόεδρος της ΝΔ κορυφώνει την μετωπική του με την «Χρυσή Αυγή». Το κόμμα του -αμφιλεγόμενου τόσο για τις ιδέες όσο και για τις προθέσεις του- Ν. Μιχαλολιάκου, συνεχίζει να εμφανίζει δυναμική, τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα, όσο και στην περιφέρεια, κεφαλαιοποιώντας με μια καινοφανή τακτική πολιτική κερδοσκοπίας, την αντισυστημική οργή των πολιτών.

Η προσπάθεια Σαμαρά επικεντρώνεται στην ταύτιση της ηγεσίας και των στελεχών της «Χρυσής Αυγής» με ναζιστικές αντιλήψεις με ταυτόχρονη ανάδειξη του νεοχιτλερικού τους προφίλ. «Αυτοί που φορούν ναζιστικά σύμβολα δεν έχουν θέση ανάμεσά μας, είναι εχθροί της πατρίδας» επαναλαμβάνει στις ομιλίες του ο κ. Σαμαράς, στοχεύοντας να αφυπνήσει στους εκλογείς, μνήμες καταστροφής.


Πάνος Ρασσιάςhttp://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: