Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Για να πάρεις μίζα δεν χρειάζεται να είσαι ξαπλωμένος...


 
"Ο κ. Καρατζαφέρης είχε βάλει δίπλα στην πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια. Η Δικαιοσύνη θα κρίνει αν σ΄αυτό το τρίπτυχο θα προστεθεί και η μίζα, ώστε να γίνει τετράπτυχο"... 
 Μετά τον κεραυνό της Δικαιοσύνης για offshore εταιρείες και μίζες, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ δήλωσε ότι παραμένει όρθιος. Περίεργο επιχείρημα, γιατί κανείς δεν έχει πει ότι...
για να πάρεις μίζα, πρέπει να είσαι ξαπλωτός.
Επί της ουσίας τα ερωτήματα παρέμειναν αναπάντητα και καλείται η Δικαιοσύνη να συμπληρώσει το παζλ. Είναι πασιφανές ότι τα κόμματα της πρώτης τρικομματικής κυβέρνησης - στην οποία ο κ. Καρατζαφέρης κυριολεκτικά αλώνιζε – ήταν χωμένα  μέχρι τα μπούνια στο χορό με τις μίζες. Τα κόμματα ως προς τις μίζες δεν είχαν την ονομαστική διαίρεση τους, δηλαδή ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ν.Δ. ή ΛΑ.Ο.Σ. 
Αντιθέτως το κόμμα των F16 αποτελούνταν από ανθρώπους και των τριών (Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ. ή  ΛΑ.Ο.Σ.) το κόμμα των Μιράζ ή των Σούπερ Πούμα ή των ΤOR MI1 κλπ αντίστοιχα. Οι  υποστηρικτικές για τους εξοπλισμούς ερωτήσεις  που υποβάλλονταν στη βουλή, ασχέτως αν αυτοί που τις υπέγραφαν (Γεωργιάδης, Πλεύρης και κάποιες Βορίδης) πιθανόν να μην γνώριζαν την ταρίφα τους, ήταν στην ουσία «επί πληρωμή». Ένα πραγματικό αίσχος για το Κοινοβούλιο.
Το χειρότερο απ΄όλα, ίσως να μην είναι η απώλεια δισεκατομμυρίων, που μεταξύ πολλών άλλων οδήγησε στη χρεωκοπία.
Το αίσχιστο είναι ο αργυρώνητος πατριωτισμός, η πατρίδα ως κάλυψη ενός χωρίς όρια χρηματισμού.

Ο κ. Καρατζαφέρης είχε βάλει δίπλα στην πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια. Η Δικαιοσύνη θα κρίνει αν σ΄αυτό το τρίπτυχο θα προστεθεί και η μίζα, ώστε να γίνει τετράπτυχο.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Γιώργου ΒαρεμένουΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: