Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Κεδίκογλου - Μπατζελή δείχνουν (κι αυτοί) την έξοδο στον Βενιζέλο...


ven
Αυξάνουν και πληθύνονται τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θέτουν ευθέως θέμα ηγεσίας στο κόμμα. Δύο ακόμα επιφανή στελέχη του κόμματος συντάχθηκαν σήμερα με αυτή την γραμμή, δείχνοντας και εκείνοι την έξοδο στον Ευάγγελο Βενιζέλο.
 Χαρακτηρίζοντας «αποτυχία» το...
εκλογικό αποτέλεσμα, ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου ζήτησε το συνέδριο να είναι ανοιχτό και όχι πανηγυρικό ή «συνέδριο μηχανισμών». Ερωτηθείς δε σχετικά, υποστήριξε : «αλίμονο αν με τέτοιο ποσοστό και όλα τα ζητήματα ανοικτά, αλίμονο αν δεν τίθεται και θέμα ηγεσίας».

Στο μεταξύ, μπροστά στον επικείμενο ανασχηματισμό, ευχαρίστησε μεν τον Ευάγγελο Βενιζέλο που τον τίμησε, έβαλε όμως έναν αστερίσκο. Ότι «η υπουργική καρέκλα δεν σου στερεί το δικαίωμα να λες την άποψή σου». Επέμεινε λοιπόν ότι στο συνέδριο πρέπει να εξετάσουν τη φυσιογνωμία τους και τις σχέσεις τους με τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα. Ξεκαθαρίζοντας ότι δεν ανήκει σε καμία ομάδα, αλλά μιλά μόνος, είπε ότι περίμενε τις πρώτες ημέρες να περάσουν, είδε ότι δεν ελήφθη το μήνυμα και αποφάσισε να μιλήσει.

Την ίδια ώρα, για «χαμηλό αποτέλεσμα σε σχέση με αυτό του ʽ12», το οποίο η ίδια είχε θέσει ως πήχη προεκλογικά, μίλησε η Κατερίνα Μπατζελή. «Χρειάζεται ανασύνταξη του ΠΑΣΟΚ και του συνολικού χώρου της κεντροαριστεράς», είπε, αξιολογώντας ως θετική την πρόταση για συνέδριο, και ζητώντας συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πολύ νωρίτερα από αυτό του Οκτωβρίου για την κεντροαριστερά. «Σε κάθε συνέδριο τίθενται όλα τα ζητήματα, και άρα και της ηγεσίας και όλων των κομματικών οργάνων», είπε, συμπεριλαμβάνοντας και το Εθνικό Συμβούλιο, που πλέον έχει μετατραπεί σε Κεντρική Πολιτική Επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: