Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Και άλλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κατά της ηγεσίας

Και άλλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κατά της ηγεσίας
Ο Μανόλης Όθωνας πρωην υφυπουργός δημόσιας τάξης , με ανάρτηση του στην προσωπική του ιστοσελιδα, αναφέρεται κατα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ που ειναι ενα θεμα που χρειαζεται οπως λεει , επίλυση. 
Διαβαστε τι γραφει ο κ. Όθωνας :
ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ: «ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΤΕ. ΠΡΟΣΔΕΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΑΣ»?
1. Προϋπόθεση για να σταθεί η χώρα στα πόδια της και να μπει σε μια πορεία ανάταξης είναι η ριζική αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του πολιτικού συστήματος.
Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη πρέπει να γίνει ξανά ο καταλύτης προοδευτικών ανατροπών, ως απάντηση στην κρίση θεσμών και στην κρίση αντιπροσώπευσης, έκφρασης και συμμετοχής της κοινωνίας των πολιτών και ιδιαίτερα της νέας γενιάς.
2. Το πεδίο που θα κριθούν, σύντομα, οι πολιτικές δυνάμεις και θα ιχνογραφηθούν ξανά οι διαχωριστικές γραμμές, δεν θα είναι τα θέματα διαχείρισης της κρίσης. Θα είναι το πεδίο ορισμού των θεσμικών, πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών συντεταγμένων της Ελλάδος του αύριο. Στη βάση αυτή, επομένως πρέπει να αναζητηθεί, επί της ουσίας και επί του συγκεκριμένου, το κοινό πολιτικό και προγραμματικό πλαίσιο ως την μόνη προϋπόθεση για ευρύτερες συγκλίσεις, που πράγματι χρειαζόμαστε. Σε αυτό το πεδίο η προοδευτική παράταξη θα κριθεί, θα συγκριθεί, και οφείλει να διακριθεί. Διατηρώντας διαρκές μέτωπο με κάθε τι συντηρητικό που κρατά τη χώρα καθηλωμένη αλλά και με δημαγωγικές, παρωχημένες, δήθεν προοδευτικές αντιλήψεις και πρακτικές και όσους συνεχίζουν να τις εκφράζουν. Εμπνέοντας την συμμετοχή πολλών και άξιων προοδευτικών ανθρώπων που έχουν επιλέξει, για κατανοητούς μέχρι σήμερα λόγους, να μείνουν εκτός των τειχών της συλλογικής πολιτικής δράσης.
3. Το γεγονός ότι εγχείρημα της «Ελιάς» πέρασε οριακά τον πήχη των δημοσκοπήσεων σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι οι πολίτες μας είπαν «Καλά το πάτε. Προσδεθείτε στις θέσεις σας». Το αντίθετο. Όσο μεγάλο και αν είναι το χαλί που επιχειρούν να υφάνουν, «ευφυείς» τακτικισμοί και επικοινωνιακά τεχνάσματα, δεν μπορεί να κρύψει τα μεγάλα προβλήματα του χώρου. Ένα από αυτά είναι το πρόβλημα ηγεσίας. Πρόβλημα που προφανώς δεν είναι το μόνο αλλά η επίλυση του αποτελεί προϋπόθεση για να πάμε παρακάτω.
4. Αποτελεί μεγάλη πρόκληση και ευθύνη να υπάρξει μια νέα συλλογικότητα που θα εκφράσει τον προοδευτικό δημοκρατικό κόσμο, και θα στηρίξει τη χώρα και τους θεσμούς. Το εγχείρημα αυτό απαιτεί υπερβάσεις που φαίνεται ότι ξεπερνούν τους πρωταγωνιστές της τελευταίας πολιτικής περιόδου. Που δείχνουν να μην κατανοούν ότι η πολιτική ζωή θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά από αυτούς. Γι' αυτό και θα τους ξεπεράσει.
egiakoumis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: