Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Αντιδράσεις των κομμάτων «Όχι» σε αποδιοπομπαίους τράγους λέει η αντιπολίτευση για την παραίτηση Θεοχάρη


«Όχι» σε αποδιοπομπαίους τράγους λέει η αντιπολίτευση για την παραίτηση Θεοχάρη
Ο Σταύρος Θεοδωράκης στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
«Σέβομαι την παραίτηση για 'προσωπικούς λόγους' του γενικού γραμματέα Εσόδων κ. Χ.Θεοχάρη, αλλά είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην συνήθη πρακτική του 'αποδιοπομπαίου τράγου'» αναφέρει ο υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής της ΔΗΜΑΡ Δ.Χατζησωκράτης.
»  Είναι λυπηρό εντός ενός χρόνου ένας θεσμός, αυτός του γενικού γραμματέα Εσόδων 5ετούς θητείας μετά από διαγωνισμό, που χαιρετίστηκε ως μεταρρύθμιση, να οδηγείται εντός χρόνου στην απαξίωση και ουσιαστικά στην ακύρωση.
» Η πάταξη της φοροδιαφυγής δεν μπορεί να υλοποιείται ουσιαστικά και να γίνεται αποτελεσματική  από εντεταλμένες κρατικές υπηρεσίες, αν δεν συνοδεύεται από μια αυθεντική πολιτική βούληση για τον σκοπό αυτό και κυρίως αν παρεμποδίζεται από σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης, την τελευταία περίοδο, που φοροαπάλλαξαν επιχειρήσεις και επιχειρηματίες» καταλήγει ο κ. Χατζησωκράτης.
«'Ο,τι δεν είναι δικό μας το πολεμάμε'. Σε αυτή την παλιά δοκιμασμένη συνταγή επιστρέφει μετά τις ευρωεκλογές η κορυφή της κυβέρνησης. Οδήγησε σε 'παραίτηση' τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων» αναφέρειΤο Ποτάμι σχετικά με την παραίτηση Θεοχάρη.

Στην ανακοινωσή του συνεχίζει: « Προφανώς σε κάποιους δε φτάνει να αλλάζουν κάθε τόσο τη φορολογική νομοθεσία, αλλά τώρα θέλουν να αλλάζουν και τους δημόσιους λειτουργούς, αναλόγως με τις εκάστοτε μικροκομματικές σκοπιμότητες.

» Η 'παραίτηση' του Χάρη Θεοχάρη ξαναφέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη για την δημιουργία ανεξάρτητων μηχανισμών για τη συγκέντρωση των φορολογικών εσόδων, όπως έχει προτείνει το Ποτάμι.

» Πρώτη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό θα είναι να επιλέγονται οι καλύτεροι, χωρίς τις παρεμβάσεις των κομματικών μηχανισμών και του παλαιοκομματικού συστήματος.»
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: