Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

«Δεν θα υποκύψουμε σε εκβιασμούς» Παπούλιας: Να γνωρίζουν ότι ελληνικός λαός δεν μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω


Παπούλιας: Να γνωρίζουν ότι ελληνικός λαός δεν μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω
Ο Κάρολος Παπούλιας μιλά στους δημοσιογράφους   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Θεσσαλονίκη
«Τιμούμε την επέτειο από την πρώτη νίκη ενάντια στη χολέρα του φασισμού» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στις δηλώσεις του μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.

Αυτά δεν πρέπει να τα ξεχάσει η Ευρώπη. «Δώσαμε ό,τι μπορούσαμε και δεν μπορούμε να δώσουμε κάτι περισσότερο» τόνισε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι οι Έλληνες δεν έχουν πέσει ποτέ θύματα εκβιασμού.
9 φωτογραφίες

Χαρακτηριστικό ένα απόσπασμα από τη δήλωση του Προέδρου: «Ήταν η πρώτη αντιφασιστική νίκη της Ευρώπης που αφύπνισε την τότε Ευρώπη, που κοιμόταν μέσα στους συμβιβασμούς του Μονάχου του 1938.

» Η Ελλάδα ήταν προμαχούσα, όπως πάντοτε η Ελλάδα ήταν προμαχούσα, σε όλους τους αγώνες για την ελευθερία και τα ανθρώπινα ιδανικά. Αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνάει η σημερινή Ευρώπη. Ο ελληνικός λαός έδωσε τότε το αίμα του και ό,τι μπορούσε να δώσει και σήμερα έδωσε αυτό που μπορούσε, για να ξεπεραστεί η κρίση.

» Και αυτό πρέπει να εκτιμηθεί από την Ευρώπη. Δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να δώσει κάτι περισσότερο. Αυτό που έπρεπε να δώσει το έδωσε. Αυτό είναι το μήνυμα μας. Και μη νομίσουν ότι μπορεί να υποκύψουμε σε εκβιασμούς. Ποτέ ο ελληνικός λαός δεν υπέκυψε σε εκβιασμούς.»

Αβραμόπουλος: Να αφήσουμε στην άκρη τα μικρά και τα ασήμαντα

«Ενότητα, ομοψυχία και αλληλεγγύη είναι το μήνυμα που στέλνει η σημερινή μέρα σε όλους τους Έλληνες» δήλωσε ο υπουργός Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Να αφήσουμε στην άκρη τα μικρά και τα ασήμαντα. Να σταματήσουμε να μικραίνουμε τα μεγάλα και να μεγαλώνουμε τα μικρά» συνέχισε ο υπουργός, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι η χώρα θα αντιμετωπίσει και αυτή τη δυσκολία, όπως πολλές άλλες  στο παρελθόν.

Ομαλά η παρέλαση

Η παρέλαση κύλησε χωρίς απρόοπτα, ωστόσο, πραγματοποιήθηκε στη σκιά της πολιτικής αντιπαράθεσης που ξέσπασε με αφορμή την απόφαση του περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας Απ.Τζιτζικώστα να τηρήσει το γράμμα του νόμου και να προσκαλέσει εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής στην εξέδρα των επισήμων.

Το ζήτημα αυτό προκάλεσε αντιδράσεις από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα να μην παραστούν στην παρέλαση εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ.

Η αντιπαράθεση πήρε νέα τροπή μετά τις δηλώσεις Τζιτζικώστα για το ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να μην δώσει τελικά το «παρών» στην στρατιωτική παρέλαση ούτε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ. Ευάγγελος Βενιζέλος.


    Newsroom ΔΟΛ

    Δεν υπάρχουν σχόλια: