Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Το πάρτι συνεχίζεται: 150 φορείς του Δημοσίου ζουν ακόμη στο "λεφτά υπάρχουν"



Τι περιλαμβάνει η επιστολή του Χρ. Σταικούρα για ελέγχους σε 150 φορείς του Δημοσίου
Εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλα ανεξαιρέτως τα υπουργεία αλλά και σε όλους τους εποπτευόμενους από το δημόσιο φορείς ξεκινά από την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο οικονομικών για να καταγράψει όλες τις υπηρεσίες που ακόμη και σήμερα αρνούνται να εφαρμόσουν το ενιαίο μισθολόγιο.
Με εντολή του Χρ. Σταικούρα οι έλεγχοι του γενικού λογιστηρίου θα ξεκινήσουν από τους περίπου 150 φορείς του δημοσίου για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος σε μισθούς και επιδόματα που δεν θα έπρεπε να καταβάλλονται.
Στην επιστολή που απέστειλε ο κ. Σταικούρας προς όλους τους υπουργούς επισημαίνει:
- Τα υπουργεία έχουν ξεφύγει από τα ανώτατα όρια δαπανών που προβλέπονται
- Τα υπουργεία παραπλανούν το ΥΠΟΙΚ δηλώνοντας επιχορηγήσεις προς τους φορείς που εποπτεύουν οι οποίες είναι χαμηλότερες από τις επιχορηγήσεις που δηλώνουν οι ίδιοι οι φορείς.
- Οι λειτουργικές δαπάνες των υπουργείων έχουν υπερβεί τα ανώτατα όρια
- Πολλοί από τους εποπτευόμενους φορείς των υπουργείων δεν εφαρμόζουν το ενιαίο μισθολόγιο
- Εγκρίνεται από την αρχή κάθε έτους το ανώτατο όριο των επιτρεπόμενων υπερωριών (20 ώρες τον μήνα) και για όλους ανεξαιρέτως τους υπαλλήλους, ενώ ο νόμος ορίζει σαφώς ότι θα πρέπει να καταβάλλονται κατ' εξαίρεση και μόνο για αυτούς που τις δικαιούνται.
Ταυτόχρονα ο κ. Σταικούρας διατάσσει άμεσους ελέγχους εντός των προσεχών 10 ημερών στους πρώτους 14 φορείς του δημοσίου για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις μισθολογικής σπατάλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: