Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ανοίγματα Βενιζέλου προς την κοινωνική πτέρυγα σηματοδοτούν η Φώφη και ο Καρχιμάκης

Ανοίγματα Βενιζέλου προς την κοινωνική πτέρυγα σηματοδοτούν η Φώφη και ο Καρχιμάκης
Στο επιτελείο του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ επικρατούν σιγά-σιγά δεύτερες σκέψεις, που απέχουν παρασάγγας από την αρχική πρόθεση της ολοκληρωτικής επιβολής στο κόμμα αλλά και του ελέγχου σε αυτό. Έτσι μετά την απόβαση και κατάληψη των Βενιζέλικών στην Ιπποκράτους, τους καυγάδες για τις κούτες και τις μπουχάρες, και μερικούς εσωτερικούς καυγάδες ανάμεσα στους ίδιους τους βενιζελικούς για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι, τα πράγματα πήραν μια απροσδόκητη τροπή. Η πρώτη είδηση είναι πάντως, ότι ο Μιχάλης Καρχιμάκης μένει τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές.

Η δεύτερη είδηση είναι ότι η τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματά στη θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ διευκολύνεται ο προεκλογικός αγώνας του Χρήστου Παπουτσή. Και των Σκανδαλίδη - Άννας Διαμαντοπούλου, φυσικά, αλλά αυτοί δεν ανήκουν στην κοινωνική πτέρυγα

Η αλήθεια είναι ότι ο γραμματέας δεν διευκόλυνε το Βενιζέλο, υποβάλλοντας την παραίτηση του την Κυριακή, όπως όλοι περίμεναν.

Από την άλλη πλευρά ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν του τη ζήτησε και δεν σκοπεύει να το κάνει. Υπάρχει λόγος γι’ αυτό. Οι ψηφοφόροι του κοινωνικού ρεύματος μπορεί να μην είναι πολλοί πια για το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο δεν είναι ούτε και αμελητέοι. Αυτούς που ακόμα είναι ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος τους χρειάζεται στις 6 Μαΐου, και για να αυγατίσει τα ποσοστά του αλλά και για να μην αφήσει το ρεύμα Λούκας-Καστανίδη να φουσκώσει.

Με την Μαριλίζα εκτός, τον Παπουτσή να δίνει υπέρτατη μάχη για να εκλεγεί και τον Καρχιμάκη αποκεφαλισμένο θα δημιουργούσε όμως την εντύπωση ότι η πτέρυγα αυτή βρίσκεται υπό διωγμό. Αυτό ο Βενιζέλος δεν το θέλει και γι’ αυτό κρατάει τον Καρχιμάκη στη θέση του.

Πληροφορίες μάλιστα λένε, ότι θα ακολουθήσουν κινήσεις και ανοίγματα προς την πτέρυγα αυτή και τους εκπροσώπους της, στο αμέσως προσεχές διάστημα…

Θέμης Δαγκλής
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: