Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Γυναίκα διευθύντρια στον Κορυδαλλό!...



Για πρώτη φορά στα ιστορικά σωφρονιστικά χρονικά γυναίκα αναλαμβάνει τα...ηνία της μεγαλύτερης κλειστής φυλακής ανδρών στη χώρα, αυτή του Κορυδαλλού.
Γυναίκα διευθύντρια στον Κορυδαλλό!
Η μέχρι πρότινος διευθύντρια του Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού κ....

Μαρία Στέφη αναλαμβάνει πλέον τη διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού, νευραλγική θέση την οποία κατείχε μέχρι σήμερα ο κ. Ιωάννης Ανέστης.

«Η γυναίκα αυτή θα βάλει τα γυαλιά σε πολλούς άνδρες» σχολίαζαν στελέχη με μακρά εμπειρία στο χώρο των φυλακών που γνωρίζουν την κ. Στέφη η οποία με το ήθος και τα προσόντα της κατάφερε να σπάσει το «άβατο» των φυλακών.

Η κ. Μαρία Στέφη πτυχιούχος πολιτικών επιστημών και με διεθνείς σπουδές και μεταπτυχιακό στο Τμήμα Διοίκησης Πολιτισμικών Μονάδων είναι 47 ετών, έγγαμη και μητέρα δυο παιδιών. Έχει συμμετάσχει σε προγράμματα εκπαίδευσης σωφρονιστικών υπαλλήλων, αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων και εφαρμογής μεταναστευτικής πολιτικής κ.α.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της ως υπάλληλος Τμήματος Διοίκησης στις φυλακές Κορυδαλλού είχε ως αντικείμενο την εκτέλεση ποινών και θέματα αλλοδαπών (απελάσεις, μεταφορές, εκδόσεις, παραμονή με όρους στη χώρα), ενώ παλαιότερα ήταν επιφορτισμένη με μεταγωγές κρατουμένων για λόγους υγείας, παραλαβές κ.α

Η απόσπαση της κ. Στέφη έγινε με απόφαση του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Πεταλωτή, κατόπιν σχετικής εισήγησης του γενικού γραμματέα Σωφρονιστικής Πολιτικής του υπουργείου Μαρίνου Σκανδάμη...


newsbomb.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: