Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Με 140 εκατ. ευρώ ενισχύει το ΥΠΕΣ τους δήμους για τα προνοιακά επιδόματα

Για Ιανουάριο και Φεβρουάριο

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης
Ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Με 140.587.013 ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών τους δήμους της χώρας αποκλειστικά και μόνο για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους νόμιμους δικαιούχους για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2012.

Το παραπάνω ποσό κατανέμεται από τον λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΚΑΠ των δήμων για κάλυψη λειτουργικών και λοιπών δαπανών).

Επίσης, το υπουργείο Εσωτερικών κατανέμει ποσό 3.154.238 ευρώ στους δήμους της χώρας, για την καταβολή μισθωμάτων (από 1/11/2011 έως 31/12/2011) των σχολικών μονάδων τους, καθώς και των υπηρεσιών τους που μεταφέρθηκαν από την 1/1/2011 σύμφωνα με το ν. 3852/2010.

Εν τω μεταξύ, με εγκύκλιό του το υπουργείο Εσωτερικών γνωστοποιεί στους δήμους την έναρξη δοκιμαστικής λειτουργίας του κεντρικού κόμβου διαλειτουργικότητας για την παροχή οικονομικών δεδομένων των ΟΤΑ.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών, σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν τα έργα λειτουργικής ενοποίησης των υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων για 238 «καλλικρατικούς» δήμους, που προέκυψαν από τη συνένωση καποδιστριακών δήμων και αυτό το διάστημα υλοποιείται το έργο δημιουργίας στο υπουργείο ενός κεντρικού κόμβου διαλειτουργικότητας, για την αυτοματοποιημένη συλλογή οικονομικών δεδομένων από το σύνολο των δήμων και των περιφερειών.

Επισημαίνεται δε ότι η συλλογή των οικονομικών δεδομένων αρχικά θα γίνεται με ειδική διαδικτυακή εφαρμογή, η οποία βρίσκεται ήδη σε λειτουργία, και στη συνέχεια -μέσω κεντρικού κόμβου διαλειτουργικότητας- με αυτοματοποιημένη διαδικασία.

Με επιστολή του προς τους δημάρχους, ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος ζητά τη συνεργασία τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την απαλλαγή των υπαλλήλων των δήμων από τις πολλαπλές καταχωρήσεις των οικονομικών δεδομένων στις διάφορες φόρμες που τους ζητούνται από πολλούς φορείς, μιας και τα οικονομικά αυτά δεδομένα θα αντλούνται αυτόματα από τα πληροφοριακά συστήματα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: