Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Παπανδρέου: Στην πρώτη προτεραιότητα ο πολίτης

"Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές θέλουν μια Ευρώπη της συνοχής, στην πρώτη προτεραιότητα της οποίας θα είναι ο πολίτης", δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου, σε δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, το οποίο συνεδρίασε στις Βρυξέλλες, λίγο πριν αρχίσει η συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Γ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές στηρίζουν πολιτικές που θα δώσουν δουλειές για όλους, στηρίζουν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και μια ευρωπαϊκή κοινωνία, η οποία θα κοιτάζει τον άνθρωπο.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην Πράσινη Ανάπτυξη, τονίζοντας ότι μέσα από αυτή και ενόψει των μεγάλων αποφάσεων, που θα ληφθούν στην Κοπεγχάγη, να δημιουργηθεί ένας μοχλός και μια ευκαιρία, ώστε να μπορέσουν οι σοσιαλιστές να πάρουν σημαντικές πρωτοβουλίες και αποφάσεις.

Οι αποφάσεις αυτές, όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, θα αφορούν στο μέλλον της ανάπτυξης και θα δώσουν δουλειές, θα δημιουργήσουν την κοινωνική συνοχή και μια πιο ανθρώπινη και κοινωνική Ευρώπη.

Σκοπός της συνάντησης των Ευρωπαίων σοσιαλιστών ήταν ο συντονισμός μεταξύ των Ευρωπαίων προοδευτικών ηγετών για τις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν στη Σύνοδο Κορυφής.

Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι ευρωπαϊκές πολιτικές για την απασχόληση, υπό τη σκιά της οικονομικής κρίσης, οι προτεραιότητες για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και η Συνθήκη της Λισαβόνας.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται αργότερα να έχει,στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, ολιγόλεπτη άτυπη συνάντηση γνωριμίας με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, στο πλαίσιο μιας διπλωματίας πρωτοβουλιών η οποία δημιουργεί ευκαιρίες, τις οποίες η Ελλάδα θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει.

Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου θα πάρει μέρος στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής, μετά τη λήξη της οποίας θα παρακαθίσει, μαζί με τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες σε δείπνο εργασίας.

Οι εργασίες της Συνόδου ολοκληρώνονται αύριο το μεσημέρι.

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: