Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ DNA


Ρεπορτάζ : Στέλιος Βραδέλης

Από τις περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων της τρομοκρατικής επίθεσης και το DΝΑ που άφησαν στις μοτοσυκλέτες προσπαθεί η Αστυνομία να βρει στοιχεία για την ταυτότητα των τουλάχιστον 6 τρομοκρατών που συμμετείχαν σε αυτήν. Η τρομοκρατική επίθεση, όπως παραδέχονται αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη. Όπως...
φαίνεται είχαν μελετήσει πολύ καλά τον τόπο της επίθεσης και επέλεξαν για τη διαφυγή τους δρομολόγιο που δεν θα τους εξέθετε σε κάμερες. «Δυστυχώς δεν έχουμε πολλά αξιοποιήσιμα στοιχεία στα χέρια μας», αποκαλύπτει στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που αποκαλύπτει πως ακόμη και το Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής δεν διαθέτει, αντίθετα με ό,τι προβλέπεται, κάμερες ασφαλείας.
Οι τρομοκράτες είχαν κλέψει την πρώτη από τις μηχανές που χρησιμοποίησαν στις 20 Οκτωβρίου από την Ηλιούπολη. Ακολούθησε η κλοπή της δεύτερης μηχανής μεγάλου κυβισμού στις 24 Οκτωβρίου από τον Νέο Κόσμο και άλλη μία εκλάπη από την περιοχή της Αγίας Παρασκευής την ημέρα της επίθεσης. «Η πρακτική να χρησιμοποιούνται από τους τρομοκράτες μέσα που έχουν κλαπεί αυθημερόν είναι διαδεδομένη. Δεν θέλουν να βάλουν σε κίνδυνο την επιχείρησή τους από τυχαίο εντοπισμό του κλεμμένου οχήματος», εξηγεί στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής που αποσυνδέει την επίθεση από την επικήρυξη των τριών «ληστών με τα μαύρα», οι οποίοι φέρονται από την Αστυνομία και ως ύποπτοι για σχέσεις με τον Επαναστατικό Αγώνα.
Πρόσωπο με πρόσωπο με τους τρομοκράτες ήρθε οδηγός Ι.Χ. που διέσχιζε την οδό Πεντέλης την ώρα της επίθεσης. Ο οδηγός πάγωσε στο θέαμα των ενόπλων, συγκρούστηκε με σταθμευμένο όχημα και εγκατέλειψε έντρομος το Ι.Χ. του. Ο οδηγός έδωσε την περιγραφή των δύο ενόπλων και ακόμη ενός προσώπου που βρισκόταν στη γωνία των οδών Κύθνου και Πεντέλης. Κάτοικοι της περιοχής επίσης κατέθεσαν πως στην ομάδα των 6 τρομοκρατών βρισκόταν και μία νεαρή γυναίκα.
Οι τρομοκράτες αμέσως μετά το χτύπημα εγκατέλειψαν τις κλεμμένες μοτοσυκλέτες σε αλάνα στην οδό Γαρυττού, μεταξύ των σταθμών του Μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας και Χαλανδρίου. Μάλιστα οι τρομοκράτες αποδείχτηκαν λίγο βιαστικοί στη διαφυγή τους και άφησαν τη μία μοτοσυκλέτα με τη μηχανή και τα φώτα αναμμένα.
Έρευνα των «ορφανών» στοιχείων
Τα όποια ευρήματα προκύψουν θα μπουν στη βάση δεδομένων DΝΑ που προσπαθεί να δημιουργήσει η ΕΛ.ΑΣ. Από την έρευνα «ορφανών» στοιχείων άλλωστε προέκυψε και η ταύτιση ενός εκ των δραστών στην επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Ιωνίας, στο σπίτι του τέως προέδρου του Αρείου Πάγου Ρωμύλου Κεδίκογλου αλλά και των ληστών με τα μαύρα.
Στο οπλοστάσιο της Αντιτρομοκρατικής έχει προστεθεί και ο σούπερ κοριός, ο οποίος της δίνει τη δυνατότητα ταυτόχρονης παρακολούθησης σταθερών και κινητών τηλεφώνων, φαξ, αλλά και e-mail 800 ανθρώπων- άλλους τόσους μπορεί να παρακολουθεί και ο «αδελφός» κοριός της ΕΥΠ.

fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: