Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΒΑΡΕΟΣ ΟΠΛΙΣΜΟΥ...


Ρεπορτάζ : Στέλιος Βραδέλης
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Επίδειξη δύναμης πυρός- αλλά και δυνατοτήτων- αποτελούν οι 100 σφαίρες που ρίχτηκαν εναντίον των αστυνομικών του Τμήματος της Αγίας Παρασκευής, εκτιμούν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. Η παρουσία 6 τρομοκρατών στον τόπο της επίθεσης αλλά και η επιπλέον ομάδα υποστήριξης και κάλυψης δείχνουν σύμφωνα με αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής τη θέληση των τρομοκρατών να σκορπίσουν φόβο. «Η αγριότητα...
του χτυπήματος δείχνει Σέχτα. Τα όπλα όμως που χρησιμοποιήθηκαν παραπέμπουν στον Επαναστατικό Αγώνα. Στο τέλος δεν θα εκπλαγούμε αν την επίθεση αναλάβει μια νέα οργάνωση», λέει στα «ΝΕΑ» ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Στην Αντιτρομοκρατική εντύπωση προκάλεσε πως τα δύο Καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκαν ήταν «καθαρά», δεν είχαν χρησιμοποιηθεί δηλαδή ποτέ στο παρελθόν. «Η μία ερμηνεία είναι πως οι τρομοκράτες θέλουν να επιδείξουν το οπλοστάσιό τους. Έτσι, χρησιμοποίησαν 2 νέα όπλα για να εντυπωσιάσουν με τη δύναμη πυρός που διαθέτουν».
Δεύτερη ερμηνεία
Η δεύτερη ερμηνεία είναι αυτή που προκαλεί τον μεγαλύτερο φόβο στην Αντιτρομοκρατική για νέο χτύπημα και μάλιστα σύντομα. «Οι τρομοκράτες στην Αγία Παρασκευή ουσιαστικά “βάφτισαν” τα δύο αυτά Καλάσνικοφ, τα οποία πιθανόν να θελήσουν να χρησιμοποιήσουν και σε νέα επίθεσή τους για να τα επισημοποιήσουν ως όπλα- σφραγίδα», εξηγεί στα «ΝΕΑ» αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής.
Όπως επισημαίνουν αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής, «το χτύπημα έχει χαρακτηριστικά του Επαναστατικού Αγώνα, μέλη του οποίου έχουν επιτεθεί στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Ιωνίας. Εκεί όμως χρησιμοποιήθηκε το όπλοσφραγίδα της οργάνωσης, το υποπολυβόλο ΜΡ5 αλλά επίσης εκτοξεύτηκε και χειροβομβίδα». Στην επίθεση εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας με RΡG την οποία ανέλαβε και πάλι η οργάνωση, όπως εκτίμησε η Αντιτρομοκρατική συμμετείχαν τουλάχιστον 6 άτομα και χρησιμοποιήθηκε επίσης Ι.Χ. για το κρύψιμο του οπλισμού τους αλλά και τη διαφυγή τους. Αντίστοιχος αριθμός τρομοκρατών χρησιμοποιήθηκε και στην Αγία Παρασκευή.
Σε αστυνομικούς όμως επιτέθηκαν μέλη του Επαναστατικού Αγώνα με Καλάσνικοφ τον περασμένο Ιανουάριο, όπου και άδειασαν μια γεμιστήρα τραυματίζοντας σοβαρά τον αστυνομικό Διαμαντή Μαντζούνη. Στην επίθεση εκείνη χρησιμοποιήθηκε και ίδιου τύπου χειροβομβίδα κρότου με αυτή που πέταξαν οι τρομοκράτες στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής. Ωστόσο, μέλη του Επαναστατικού Αγώνα που ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με αστυνομικούς στην Αργυρούπολη όταν και τοποθέτησαν βόμβα στην Εurobank ζήτησαν από τους ένστολους να κρυφτούν για να μην τους πυροβολήσουν.
Το πρόσταγμα
«Αντίθετα, η Σέχτα στις προκηρύξεις της έχει προειδοποιήσει πως κάθε αστυνομικός είναι υποψήφιος στόχος. Αυτό το απέδειξαν με την εν ψυχρώ δολοφονία του αστυνομικού της Αντιτρομοκρατικής Νεκτάριου Σάββα αλλά και με την επίθεσή τους στο Αστυνομικό Τμήμα του Κορυδαλλού. Αυτά τους κάνουν ύποπτους για την επίθεση, αν και μέχρι τώρα δεν έχουν δείξει πως διαθέτουν τόσα άτομα όσα εμφανίστηκαν στην Αγία Παρασκευή», υποστηρίζουν στελέχη της Αντιτρομοκρατικής. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν, «στη νέα γενιά της τρομοκρατίας, το ιδεολογικό πρόσταγμα φαίνεται να το έχει ο Επαναστατικός Αγώνας, και από εκεί και πέρα υπάρχει μια ομάδα νέων αδίστακτων τρομοκρατών που αναλαμβάνουν κάτω από διάφορες ομπρέλες να πραγματοποιήσουν τα χτυπήματα».
/fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: