Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Αποκάλυψη! Πάνε να φέρουν πίσω μέχρι την Κυριακή τον Καραβέλα...


Συνάντηση - μυστήριο του δικηγόρου του με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά. Συμφωνίες παρασκηνίου για να βοηθηθεί η ΝΔ που καταρρέει και να κρατήσει το στόμα του κλειστό ο καταζητούμενος της Siemens. Αντιδράσεις για την εμπλοκή της Δικαιοσύνης σε πολιτικά παίγνια


Από τον Στάθη Παλαιολόγο
.
Μεγάλο θέμα δημιουργήθηκε πριν από λίγες ώρες στον Άρειο Πάγο γύρω από την υπόθεση της Siemens και το οποίο αποκαλύπτει το Press-gr.
Σύμφωνα με καθ' όλα αξιόπιστες πληροφορίες, στις 12 το μεσημέρι επισκέφθηκε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά ο συνήγορος του Χρ. Καραβέλα κ. Ι. Μαρκουλάκος. Η συνάντηση διήρκησε μια ολόκληρη ώρα - διάρκεια που θεωρείται ιδιαίτερα ασυνήθιστη.

Λίγο πριν από την ολοκλήρωση της συνάντησης, ορισμένοι δημοσιογράφοι που ήταν στο κτίριο του Αρείου Πάγου το έμαθαν και περίμεναν τον κ. Μαρκουλάκο τον οποίο και ρώτησαν σχετικά. Αιφνιδιασμένος ο κ. Μαρκουλάκος απάντησε ότι υπέβαλε αίτημα να ανατεθεί η υπόθεση σε εφέτη ανακριτή και να φύγει η δικογραφία από τον κ. Ζαγοριανό. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μαρκουλάκος διέψευσε ότι κατά τη συνάντηση αυτή συζητήθηκε θέμα επιστροφής του πελάτη του κ. Καραβέλα και παράδοσής του στις αρχές.
Μία περίπου ώρα αργότερα
, ο κ. Σανιδάς δήλωσε ότι απορρίπτει το αίτημα για σύγκληση της ολομέλειας Εφετών προκειμένου να οριστεί εφέτης ανακριτής.
Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι τα περί σύγκλησης της ολομέλειας εφετών αποτελούν πρόσχημα ή εν πάση περιπτώσει τη μισή αλήθεια. Κυρίως διότι ήταν ένα θέμα που είχε συμφωνηθεί να τεθεί από όλους τους κατηγορουμένους την επόμενη εβδομάδα. Αλλά και πέραν αυτού δεν δικαιολογείται, όπως λέγεται, μιας ώρας συζήτηση για ένα τέτοιο θέμα παραμονές εκλογών...
Οι πληροφορίες, τις οποίες έχουν υπόψη τους και κορυφαίοι πολιτικοί παράγοντες της χώρας, υποστηρίζουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μυστική διαπραγμάτευση της πλευράς Καραβέλα με τον Άρειο Πάγο προκειμένου ο καταζητούμενος να εμφανιστεί και να παραδοθεί στις ελληνικές αρχές αύριο το βράδυ ή μέχρι την Κυριακή το πρωί στο πλαίσιο μιας...
παρασκηνιακής συμφωνίας και ύστερα από την προφυλάκιση της οικογένειάς του.
Η εκτίμηση που γίνεται είναι ότι μπροστά στην εκλογική κατάρρευση η κυβέρνηση παίζει το τελευταίο της χαρτί σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει θετικές εντυπώσεις και να επηρεάσει την κομματική της βάση την ώρα που θα πηγαίνει να ψηφίσει. Να παρουσιάσει δηλαδή μια "επιτυχία" με την παράδοση του Χρ. Καραβέλα ύστερα από μια και πλέον εβδομάδα καταγγελιών και αποκαλύψεων για τις ευθύνες της σχετικά με την "απόδραση" των δύο πρώην κορυφαίων στελεχών της Siemens.
Επίσης, πέρα από τον εκλογικό εντυπωσιασμό, η κυβέρνηση ενδιαφέρεται πολύ να έρθει στην Ελλάδα ο Χρ. Καραβέλας για να είναι "ελεγχόμενος" και να μην υλοποιήσει τις αρχικές απειλές του ότι θα κάψει τουλάχιστον οκτώ πολιτικά πρόσωπα, όπως ανάφεραν σχετικές πληροφορίες.
Το ερώτημα που τίθεται όμως από νομικούς και πολιτικούς κύκλους, με έντονο σκεπτικισμό, είναι κατά πόσο επιτρέπεται ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να εμφανίζεται ότι μετέχει σε διαβουλεύσεις πολιτικού τύπου, ότι συμμετέχει σε συμφωνίες παρασκηνίου και πόσο βοηθά εντέλει την Δικαιοσύνη να δίνεται η εντύπωση ότι εμπλέκεται, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, σε πολιτικά παίγνια.
Σε κάθε περίπτωση, το θέμα αυτό που δημιουργήθηκε σήμερα και αποκαλύπτουμε τώρα αναμένεται να πάρει μεγάλες διαστάσεις τις επόμενες ώρες...
http://press-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: