Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Καταρρέει η Ν.Δ., ανοίγει κι άλλο η ψαλίδα...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βούλα Κεχαγιά
Διαφορές έως 6% στα γκάλοπ εξαιτίας των χειρισμών στην υπόθεση Siemens...
Εικόνα κατάρρευσης παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία, με βάση τις δύο νέες δημοσκοπήσεις που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας και οι οποίες καταγράφουν άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων υπέρ του ΠΑΣΟΚ με ποσοστά που φτάνουν σε 5% και 6%.
Στις τελευταίες μετρήσεις αποτυπώνεται η φθορά που υπέστη τα τελευταία 24ωρα η Ν.Δ. εξαιτίας της «απόδρασης» στο εξωτερικό κατηγορουμένων στην υπόθεση Siemens, της σύλληψης συγγενικών τους προσώπων και των ατυχών χειρισμών που διαπιστώθηκαν από πλευράς του υπουργείου Εξωτερικών. Να σημειωθεί ότι...
σχεδόν όλες οι δημοσκοπήσεις του τελευταίου δεκαημέρου, κατά τη διάρκεια του οποίου η Ν.Δ. εμφάνισε και το μέγιστο ποσοστό συσπείρωσής της και η πόλωση είχε χτυπήσει κόκκινο, τα ποσοστά της διαφοράς μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων είχαν περιοριστεί σε 3- 3,5 μονάδες.

Το ποσοστό της αποχής
Όπως όμως φαίνεται από τα δύο χθεσινά γκάλοπ, μετά τις τελευταίες εξελίξεις το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ανοδική τάση, η Ν.Δ. πτωτική, ενώ αύξηση καταγράφει και ο ΛΑΟΣ στον οποίο πιθανότατα καταλήγει το νέο κύμα δυσαρεστημένων της κυβερνητικής παράταξης. Κάμψη στα ποσοστά καταγράφουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι οι οποίοι εγκαταλείπουν την τρίτη θέση στη σειρά κατάταξης. Αδιευκρίνιστος παράγων παραμένει το ποσοστό της αποχής το οποίο- σύμφωνα και με τους δημοσκόπους- δεν αφήνει περιθώρια για ακριβείς προβλέψεις και θα επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Ρublic Ιssue που διενεργήθηκε για τον Σκάι και την «Καθημερινή», η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. σε ό,τι αφορά την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος βρίσκεται στις 5 ποσοστιαίες μονάδες. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 37%, η Ν.Δ. 32%, το ΚΚΕ 7%, όπως και οι Οικολόγοι Πράσινοι (7%), ενώ ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 6%, ο ΛΑΟΣ με 5% και τα λοιπά κόμματα συγκεντρώνουν 6%. Με βάση τα συγκεκριμένα ποσοστά, το ΠΑΣΟΚ θα καταλάβει 8 έδρες, η Ν.Δ. 7, το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι από 2 και ο ΛΑΟΣ 1 έδρα στην Ευρωβουλή.

Αύξηση 2% σε 48 ώρες
Σε άλλη δημοσκόπηση, της εταιρείας VΡRC που αναρτήθηκε χθες στο κανάλι tvxs. gr, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 6 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της Ν.Δ. Η ίδια εταιρεία προσδιόριζε τη διαφορά μεταξύ τους, πριν από μόνο δύο ημέρες, στις 4 μονάδες. Είναι ενδεικτικό ότι το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε μία μονάδα και απέσπασε το 38%, η Ν.Δ. έπεσε μία μονάδα και κατέβηκε στο 32%, το ΚΚΕ παρουσίασε αύξηση των δυνάμεών του και έφθασε στο 8%, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε τους Οικολόγους και παρέμεινε στο 7%, οι Οικολόγοι Πράσινοι έχασαν μιάμιση μονάδα και έπεσαν στο 5,5% ενώ ο ΛΑΟΣ ανέβηκε και έφθασε στο 5%. Τα λοιπά κόμματα συγκέντρωσαν το 4,5%- το κόμμα του κ. Παπαθεμελή προσεγγίζει τη μονάδα.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ

ανοδική τάση, ενώ κάμψη καταγράφουν και οι Οικολόγοι οι οποίοι εγκαταλείπουν την τρίτη θέση στη σειρά κατάταξης


«Ο Καραμανλής από Δευτέρα θα είναι όμηρος των λαθών του και της Μπακογιάννη»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Χάτσιος

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ κατά της Ν.Δ.

και του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή προσωπικά εξαπέλυσε χθες το βράδυ από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα ξενοδοχείου.

Ο κ. Καρατζαφέρης προέβλεψε ότι από την επομένη των ευρωεκλογών ο κ. Καραμανλής θα είναι όμηρος των λαθών της πολιτικής του, αλλά και της κ. Μπακογιάννη. «Και ο κ. Καραμανλής από τη Δευτέρα θα έχει δύο επιλογές. Ή να πεθάνει στην ομηρεία του ή να αποδράσει. Αν αποδράσει θα είμαστε δίπλα του να του δείξουμε τον δρόμο», είπε.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις και εναντίον του κ. Παπανδρέου και της κ. Μπακογιάννη, χαρακτηρίζοντάς τους «παιδιά της λέσχης Μπίλντερμπεργκ», ενώ κατηγόρησε το σύνολο των πολιτικών αρχηγών της χώρας για τη στάση που- όπως είπε- κρατούν στα εθνικά θέματα των Σκοπίων, των τουρκικών παραβιάσεων και των λαθρομεταναστών.

Ειδικά στους λαθρομετανάστες αναφέρθηκε επανειλημμένως ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, γεγονός που προκάλεσε τον ενθουσιασμό των οπαδών του οι οποίοι φώναζαν συνθήματα.

«Δεν αντέχει η Ελλάδα δύο εκατομμύρια μουσουλμάνους. Ας το καταλάβουν κάποτε» τόνισε, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της ανέγερσης τζαμιού στην Αθήνα είπε ότι θα συμφωνούσε, υπό την προϋπόθεση ότι θα επαναλειτουργήσει και η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη ως εκκλησία. Αναφερόμενος στην προεκλογική εκστρατεία των άλλων κομμάτων αποκάλεσε «κοκορομαχίες» τις αντιπαραθέσεις μεταξύ τους, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο ΛΑΟΣ θα εκλέξει δύο ευρωβουλευτές και ότι κάποια στιγμή ο ίδιος θα ανακηρυχθεί πρωθυπουργός.

Επιτέθηκε κατά των δύο μεγάλων κομμάτων λέγοντας ότι δημιούργησαν τεράστιο χρέος το οποίο αυξάνεται συνεχώς αντί να μειώνεται, ενώ για το θέμα της ακρίβειας είπε ότι η κυβέρνηση και ο κ. Καραμανλής δεν έχουν το σθένος να ελέγξουν τα καρτέλ και τους ιδιοκτήτες ξένων πολυκαταστημάτων.
TA NEA

http://www.nonews-news.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: