Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Αλ. Τσίπρας: Έχουν δημιουργηθεί καλύτερες συνθήκες για λύση στο Κυπριακό...


Τσίπρας: Θα χρησιμοποιήσουμε τη γεωπολιτική στη διαπραγμάτευση
Θα χρησιμοποιήσουμε τη γεωπολιτική, στη διαπραγμάτευση.
Αναστασιάδης: Δεν επιζητούμε μια λύση που να αφήνει νικητές και ηττημένους..
Για διαμόρφωση καλύτερων συνθηκών προκειμένου να προχωρήσουν οι διακοινοτικές συνομιλιές για μια δικοινοτική, διζωνική λύση με μια εθνική κυριαρχία και μια ιθαγένεια στο Κυπριακό, έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας στις κοινές δηλώσεις με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

«Άμεσος στόχος είναι...


και θα παραμείνει στη συνέχιση μέχρι τελικής ευόδωσης των δικοινοτικών συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού προς όφελος Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας» ανέφερε ο Τσίπρας.
Ο Ελληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αξιοποίηση της γεωπολιτικής δυναμικής της χώρας στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής πολιτικής «και αυτό γιατί θεωρούμε ότι το τελευταίο διαστημα η Ελλάδα έχει χάσει μέρος της δυναμικής της, αλλα όχι τη γεωπολιτική δυναμική της».

«Σε αυτό το πλαίσιο είναι φάρμακο η αξιοποίηση της γεωοπολιτικής δυναμικής και η επίλυση του κυπριακού μπορεί να αποτελέσει βήμα ενίσχυσής της».


Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος αφού ευχαρίστησε την Ελλάδα για την άδολη συμπαράσταση και βοήθεια στο Κυπριακό σημείωσε ότι μετά την απόσυρση του Μπαρμπαρός και την μη ανανέωση της NAVTEX, «δημιουργούνται οι προϋποθέσεις που επιτρεπουν στην ελληνοκυπριακή πλευρά να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».


«Δεν επιζητούμε μια λύση που να αφήνει νικητές και ηττημένους, θέλουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες διαρκούς ειρήνης ώστε να υπάρχει προοπτική για το μέλλον» πρόσθεσε ο Κύπριος πρόεδρος.


Όσον αφορά το θέμα των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι «εις το μέτρο το δυνατοτήτων είμαστε και θα είμαστε πάντοτε έτοιμοι να συμβάλουμε και να βοηθήσουμε για μια πιο ανθρώπινη Ευρώπη που θα νοιάζεται όχι μόνο για τη λεγόμενη νομισματική σταθερότητα αλλά και για τις ανθρώπινες ανάγκες» ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: