Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΧΤΙΖΟΥΝ "ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ" ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ!





Από τη Νόρα Ράλλη


Αυθαίρετη ξενοδοχειακή μονάδα δυναμικότητας 75 κλινών σε έκταση 12 στρεμμάτων, που βρίσκεται μέσα στο προστατευόμενο από τη NATURA 2000 οικοσύστημα του Καϊάφα και εντός περιοχής απόλυτης προστασίας, έχει στην ιδιοκτησία του ο δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος.

Απόδειξη Αίσχους Νο1: Στη συγκεκριμένη αποκάλυψη προέβη πρόσφατα επίσημα το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής μέσω μιας σειράς αποκαλυπτικών εγγράφων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που δόθηκαν ως απάντηση σε σχετική ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Τσούκαλη και Φώτη Κουβέλη μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας" στις 20.1.2010. «Η απάντηση των αρμοδίων στην ερώτησή μας για την οικοδομική δραστηριότητα του κ. Χρονόπουλου στο οικοσύστημα του Καϊάφα ξεπερνά κάθε προηγούμενο σε ό,τι αφορά την αυθαιρεσία του. Η ανέγερση και η λειτουργία αυτής της μονάδας επί σειρά ετών χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση και νόμιμες οικοδομικές άδειες σε προστατευόμενη περιοχή γεννά τεράστια ερωτήματα. Οχι μόνο για τις αυθαιρεσίες του δημάρχου της Ζαχάρως, αλλά και για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιοχής. Αρμόδιος για τη διερεύνηση της απίστευτης υπόθεσης είναι πλέον ο εισαγγελέας», ανέφερε στην «Ελευθεροτυπία» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης.
Απόδειξη Αίσχους Νο2: Τον Ιούλιο του 2009, πριν έξι μήνες περίπου, κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής των αθλητών του σκι που βρέθηκαν κοντά στη λιμνοθάλασσα του Καϊάφα στην Ηλεία στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για το πανελλήνιο πρωτάθλημα θαλάσσιου σκι, κάποιοι παραπονέθηκαν για έντονη αίσθηση κνησμού -φαγούρα-, κάποιοι εξ αυτών παρουσίασαν δερματολογικά προβλήματα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ενώ δύο αθλητές, ένας 16 ετών και ένας 21 ετών από τον Ναυτικό Ομιλο Βουλιαγμένης, παρουσίασαν πυρετό με αποτέλεσμα να φύγουν με τους γονείς τους για την Αθήνα. Αιτία; Το οικολογικό έγκλημα της ρίψης λυμάτων χωρίς καμιά επεξεργασία, με την ανοχή του Δήμου Ζαχάρως, στην κατά τα άλλα προστατευόμενη λιμνοθάλασσα του Καϊάφα! Το πρωτοφανές οικολογικό έγκλημα στη λίμνη του Καϊάφα καταγγέλθηκε στις 9/4/2008 στην ειδική υπηρεσία επιθεωρητών περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ από τον Σύλλογο Περιβαλλοντικής Προστασίας Ζαχάρως. Ακολούθησε το απ.: 8495 /17.2.2009 έγγραφο της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Ηλείας προς το Α.Τ. Ζαχάρως που επιβεβαιώνει πλήρως το πρόβλημα. Οπως αναφέρεται, στη διάρκεια αυτοψίας που έγινε για την αποστραγγιστική τάφρο που οδηγεί τα λύματα στη λίμη Καϊάφα: «…στη δεξαμενή χλωρίωσης δεν διοχετεύονταν μεν υδράσβεστος αλλά ήταν έντονη η εικόνα μη επεξεργασμένων λυμάτων σε αυτήν».
Απόδειξη Αίσχους Νο3: Μια οδυνηρή εμπειρία έζησαν, πέρυσι το καλοκαίρι, παιδιά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού, κατά τη διάρκεια μαθήματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, στο - υποτίθεται- προστατευόμενο οικοσύστημα του Καϊάφα στην Ηλεία.
Τα αδέσποτα σκυλιά «ενοχλούσαν»! Οι μικροί μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρέστενας που τους συνόδευαν, έμεινα άναυδοι μπροστά στο θέαμα του θανάτου από δηλητήριο τριών αδέσποτων σκυλιών που ζούσαν επί μήνες στο δάσος, χωρίς να ενοχλούν τους επισκέπτες. Οι αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για κτηνοτρόφους, που βόσκουν παράνομα τα κοπάδια τους στις καμένες δασικές εκτάσεις της περιοχής και λίγο πριν μεταβούν οι μικροί μαθητές στο δάσος, είχαν δώσει τροφή με ισχυρότατο δηλητήριο στα άτυχα αδέσποτα. «Είχαμε μεταβεί στην περιοχή του δάσους δίπλα στη λίμνη που έχει μείνει ανέπαφο από τις φωτιές μαζί με τα παιδιά, όταν βρεθήκαμε ξαφνικά μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα του θανάτου των άτυχων ζώων. Τα παιδιά σοκαρίστηκαν και μας ρωτούσαν συνέχεια ποιος και γιατί έκανε αυτή την πράξη, ενώ δίπλα μας πολλοί τουρίστες φωτογράφιζαν την αθλιότητα.

Θυμίζουμε ότι οι δικαστικές Αρχές της Ηλείας δεν είχαν κινήσει τη διαδικασία ελέγχου της σοβαρής καταγγελίας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για άκυρες άδειες του "αυθαίρετου" δημαρχείου. Ωστόσο, στην περίπτωση των τριών αδέσποτων, οι αρχές κινήθηκαν αστραπιαία!... Κατά κρίση και συνείδηση...

http://fimotro.blogspot.com/2010/03/blog-post_573.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: