Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Βασικός Σχολιασμός Επικαιρότητας

Περί «Βατοπεδινών» και λοιπών στελεχών Ν.Δ. Φεύγουν μόνοι τους επειδή ξέρουν ότι δεν θα εκλεγούν, αν επιμείνουν. Η ουσία είναι ότι ο κ. Καραμανλής για να μην πέσει η κυβέρνησή του εδώ και μήνες τους προστάτευσε εντελώς. Σκάνδαλο Siemens.

«ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΙ» ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ Ν.Δ.: ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ. Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ ΠΛΗΡΩΣ. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΕ ΑΤΙΜΩΤΙΚΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ 3 ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΝΥΧΤΑ ΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΕΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ...

1. Διάφορα παπαγαλάκια της κυβέρνησης επαναλαμβάνουν από χθες ότι ο κ. Καραμανλής «είναι αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει τα ψηφοδέλτια του κόμματος του». Απαντάμε:

  • Πρώτον, είναι χαρακτηριστικό ότι καμία αποχώρηση από τα ψηφοδέλτια μέχρι τώρα δεν έχει γίνει με απόφαση Καραμανλή. Φεύγουν μόνοι τους γιατί απλά ξέρουν ότι δεν θα εκλεγούν.
  • Δεύτερον, η ουσία είναι ότι ο κ. Καραμανλής τους κάλυψε ολοκληρωτικά. Διέταξε την ατιμωτική αποχώρηση της κοινοβουλευτικής του ομάδας δύο φορές από τη Βουλή για να μην ψηφιστεί προανακριτική για τους Βατοπεδινούς. Υποχρέωσε τους βουλευτές του να ψηφίσουν την απαλλαγή του Παυλίδη. Και μετά έκλεισε νύχτα τη Βουλή για να παραγραφούν γρήγορα όλα τα αδικήματα!
  • Τρίτον, ο κ. Καραμανλής στηρίχθηκε στη ψήφο τους για να περάσει από τη Βουλή τις φοροεπιδρομές στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

2. Ο κ. Καραμανλής είναι πολιτικός συνένοχος αυτών που τώρα «θέτει» εκτός ψηφοδελτίων του κόμματος του. «Καθάρισε» όλες τις ενδεχόμενες ποινικές τους ευθύνες για να μην πέσει η κυβέρνησή του. Δεν τόλμησε ούτε καν να τους ζητήσει να φύγουν δημοσίως. Αυτή είναι η αλήθεια.


SIEMENS: ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΟΜΩΣ, ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

1. Σύμφωνα με την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας, ο κ. Χριστοφοράκος δεν θα εκδοθεί στην Ελλάδα. Οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης οδήγησαν στην ολοκλήρωση ενός σκανδάλου μέσα στο σκάνδαλο.

2. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν ήθελε την αλήθεια. Αρνήθηκε επανειλημμένα τις προτάσεις του Γιώργου Παπανδρέου για την διερεύνηση της υπόθεσης. Άφησε τον κ. Χριστοφοράκο να κυκλοφορεί αμέριμνος για μήνες. Και μετά τον άφησε να διαφύγει στο εξωτερικό. Η Ν.Δ. είναι αυτή που μεθόδευσε και ολοκλήρωσε με τους ανθρώπους της την συσκότιση της υπόθεσης SIEMENS. Μια κρίσιμη φάση αυτής της μεθόδευσης είχε να κάνει με τις κινήσεις του κ. Χριστοφοράκου.

3. Οι ευθύνες είναι βαρύτατες σε πολιτικό - και όχι μόνο - επίπεδο. Ο Ελληνικός λαός απαιτεί να μάθει την αλήθεια. Απαιτεί επίσης, θεσμικές αλλαγές για να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους σκάνδαλα στο μέλλον. Περιμένει πρωτοβουλίες από μια νέα κυβέρνηση. Την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: