Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Ο Μπερλουσκόνι έκανε την αρχή

http://www.antinews.gr/



_______________________________________________________________________________________________
Εγκρίθηκε χθες από την ιταλική Βουλή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, με το οποίο θεσπίζονται δρακόντεια και πρωτόγνωρα για τις δυτικές δημοκρατίες μέτρα κατά της παράνομης μετανάστευσης. Μάλιστα, σε μία προσπάθεια συσπείρωσης των βουλευτών της, η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι μετέτρεψε το νομοσχέδιο σε ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ η τελική υιοθέτησή του θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη Μαΐου, στη Γερουσία.

Με το εν λόγω νομοσχέδιο η «παράνομη είσοδος και παραμονή στην επικράτεια» θα επισύρει χρηματικό πρόστιμο από 5.000 ως 10.000 ευρώ. Επίσης, το συνολικό πακέτο νόμου που μάλλον θα υπερψηφιστεί, νομιμοποιεί και τις λεγόμενες «ομάδες αυτοπροστασίας των πολιτών» (ορισμένοι κάνουν λόγο για σύγχρονους μελανοχιτώνες)

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών, ενώ η αντιπολίτευση κάνει λόγο για επιστροφή στην περίοδο των «ρατσιστικών νόμων» του Ντούτσε, καθώς και για παραβίαση του Ιταλικού συντάγματος και των στοιχειωδών δημοκρατικών ελευθεριών και ανθρωπιστικών αρχών. Ο Μπερλουσκόνι όμως δηλώνει ανυποχώρητος.

Η πρόθεση της κυβέρνησης συναντά, επίσης, μεγάλες αντιδράσεις τόσο από την πλευρά των οργανώσεων προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όσο και από την Καθολική Εκκλησία η οποία δεν είχε αντιδράσει ούτε καν επί Μουσολίνι..

Τέλος με ανακοίνωσή του ο ΟΗΕ καταγγέλλει την Ιταλία διότι παραβιάζει τη συνθήκη της Γενεύης για την παροχή ασύλου καθώς εδώ και καιρό προωθεί τους λαθρομετανάστες προς την Λιβύη πριν αυτοί εισέλθουν σε Ιταλικά χωρικά ύδατα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: