Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Δήλωση Κώστα Πανταζή για τις φοιτητικές - σπουδαστικές εκλογές



ΔΗΛΩΣΗ

ΚΩΣΤΑ ΠΑΝΤΑΖΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ -ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Οι φετινές φοιτητικές εκλογές αποτελούν ένα πολλαπλό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.

Είναι ένα μήνυμα ευθύνης για την ΠΑΣΠ, που αποτελεί τη «μεγάλη κερδισμένη» των εκλογών με σαφή και σημαντική άνοδο των εκλογικών της ποσοστών. Η ΠΑΣΠ αναδεικνύεται ως η πλειοψηφική δύναμη ανατροπής των συντηρητικών συσχετισμών και κατεστημένων νοοτροπιών στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Είναι ένα μήνυμα στον κ. Καραμανλή και την κυβέρνησή του με την μεγάλη μείωση των ποσοστών της Φοιτητικής τους παράταξης. Οι φοιτητές και σπουδαστές γύρισαν την πλάτη στα αδιέξοδα που καθημερινά κτίζει η κυβέρνηση ιδίως στο χώρο της παιδείας.

Είναι ένα μήνυμα προς τις παρατάξεις της άλλης Αριστεράς για την ανάγκη συγκρότησης προοδευτικής πλειοψηφίας στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και όχι μοναχικούς δρόμους και ανέξοδες διασπάσεις. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι τη σαφή εκλογική πτώση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καρπώθηκε σχεδόν εξολοκλήρου η ΠΑΣΠ.

Είναι τέλος, ένα μήνυμα υπευθυνότητας και σοβαρότητας προς όλες τις φοιτητικές παρατάξεις και σχήματα, πράγμα που αποτύπωσε η αισθητή μείωση της συμμετοχής. Είναι πλέον, επιτακτική η ανάγκη συγκρότησης του φοιτητικού κινήματος και των οργάνων του σε όλα τα επίπεδα με όρους διαφάνειας και δημοκρατικής διαδικασίας. Ένα συγκροτημένο φοιτητικό κίνημα που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην προώθηση του δημοκρατικού διαλόγου και την άρθρωση των αιτημάτων των φοιτητών.



Δεν υπάρχουν σχόλια: