Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Μαθήματα από την Κυπριακή Αριστερά...

http://pasok-eretria.blogspot.com/

... θα πρέπει να πάρουν τα ελλαδίτικα μικρά κόμματα της αριστεράς.


Τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Κύπρου ΕΔΕΚ και ΔΗΚΟ, βγήκαν και υπερασπίστηκαν τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ Χριστόφια (προέρχεται από το αριστερό ΑΚΕΛ) επειδή το ΔΗΣΥ (αδερφό κόμμα της ΝΔ) τον κατηγόρησε ως εθνικό μειοδότη κατά τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμετ Αλί Ταλάτ.

Πέραν από το αστείο του ότι τα δεξιά κόμματα είναι εναρμονισμένα στα επιχειρήματά τους (δεν έχει περάσει πολύς καιρός που κατηγορούσαν τον Γ Παπανδρέου ότι είναι εθνικός μειοδότης και ότι εκθέτει τη χώρα στο εξωτερικό..), καλό θα ήταν να παραδειγματιστούν τα κόμματα της παραδοσιακής αριστεράς από την κυπριακή πολιτική σκηνή.

Το αριστερό ΑΚΕΛ,του οποίου τη αδελφότητα διεκδικούν και ο Συνασπισμός και το ΚΚΕ (μάλλον επειδή τα ποσοστά του είναι υπερδιπλάσια από τα αθροιστικά και των δύο...), με τη στήριξη των κεντροαριστερών ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ συγκυβερνούν τα τελευταία 7 περίπου χρόνια. Μάλιστα το σημαντικότερο είναι πως ουδέποτε το ΑΚΕΛ έχει αμφισβητήσει την αριστερότητα των συγκυβερνώντων σοσιαλδημοκρατικών του κομμάτων, ακόμη και όταν είχε επέλθει ρήξη στις σχέσεις του με αυτά (λίγο πριν τις τελευταίες προεδρικές εκλογές).

Τώρα συγκρίνετε τη στάση του ΑΚΕΛ με τη στάση του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Και καλά το ΚΚΕ είναι ξεκάθαρο... περιμένει την επανάσταση και για να επιταχύνει την έλευσή της θέλει να χειροτερεύσει η κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα μέσω κυβερνήσεων ΝΔ. Ο Συνασπισμός όμως του Κύρκου (που πήγε το 1981 στη μετεκλογική συγκέντρωση του Ανδρέα) και του Κωνσταντόπουλου (που άνοιγε σαμπάνιες μετεκλογικά το 1996 για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ) πως κατάντησε να "τσουβαλιάζει" όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ αλλά την ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία και το συντηρητισμό.

Όσοι από εσάς νομίζετε πως κάνω λάθος, σας διαβεβαιώ πως ο Α. Τσίπρας την περασμένη Δευτέρα στη συγκέντρωσή του στην πλατεία Κοράη του Πειραιά δήλωσε πως οι Σοσιαλδημοκρατικές πολιτικές και οι συντηρητικές είναι ταυτόσημες και μας έχουν οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση

Εγώ δεν έχω παρά να τον παραπέμψω (πέραν από το αδελφό ΑΚΕΛ και την ομιλία Λαμπρινίδη) και στα κόμματα με τα οποία συνεργάζεται στην ευρωβουλή και έχουν συνυπάρξει πάμπολλες φορές σε συγκυβερνήσεις σοσιαλδημοκρατίας-αριστεράς...

EDIT: Και κάτι σχετικό από το Λογοπλόκο.

Share/Save/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια: