Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Είναι θέμα…αξιοπρέπειας !


Μία ξεχασμένη για πολλούς λέξη αναδεικνύει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, σχολιάζοντας την τακτική της κυβέρνησης στο θέμα της εισροής μεγάλου κύματος μεταναστών και προσφύγων στην χώρα. Την Αξιοπρέπεια!
kinima
Ζητώντας ρεαλιστική πολιτική που να συνδυάζει αφενός την ανθρώπινη αλληλεγγύη σε ανήμπορους ανθρώπους, αφετέρου τη διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας, στο Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου παρατηρούν ότι ‘λεκτικοί ερασιτεχνισμοί’ τύπου «αν το πρωί λιάζονται οι άνθρωποι, τι να κάνουμε;», υποτιμούν αν μη τι άλλο την ανθρώπινη αξιοπρέπεια αυτών των ανθρώπων. Επιπλέον, από κοινού με τις επικοινωνιακές πιρουέτες στην μεταναστευτική πολιτική, φέρουν αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα για ένα κράτος Δικαίου και τροφοδοτούν ξενοφοβίες συμπεριφορές, αποδυναμώνοντας την κοινωνική συνοχή.
Τι ζητούν; Να γίνει επιτέλους σοβαρή διαπραγμάτευση με τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, ώστε να ληφθούν μέτρα νόμιμης ανακατανομής του μεταναστευτικού πληθυσμού, επιμερισμός των ευθυνών ανάμεσα στα κράτη-μέλη και αναλογικός καταμερισμός των πληθυσμιακών αυτών ροών στο εσωτερικό της Ευρώπης. Ως τότε όμως, πρέπει αν μη τι άλλο να εφαρμοστεί ο νόμος που ψηφίστηκε το 2011. Εκτός αν και αυτό αποτελεί …ψιλά γράμματα!
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: