Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Παπανδρέου: Πατριωτικός σκοπός να μείνει όρθια η Ελλάδα...



ΒΙΝΤΕΟ...
«Πατριωτικός σκοπός ήταν και είναι να μείνει η Ελλάδα όρθια και να διατηρήσει μια σημαντική κατάκτηση: την ισχυρή  θέση της μέσα στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης», δήλωσε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου μετά από τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου. 

O κ. Παπανδρέου γνωστοποίησε ότι...

συζήτησε με τον κ. Τσίπρα για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, την Ε.Ε. και διεθνώς και υπογράμμισε πως «πρέπει επιτέλους να γίνουν οι μεγάλες μεταρρυθμίσες» πολλές από τις οποίες -όπως είπε- ξεκίνησαν επί πρωθυπουργίας του το 2009, αλλά έμειναν στη μέση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ, πρέπει επιτέλους να διαμορφωθεί ένα κράτος δικαίου με αναπτυξιακή προοπτική που «θα μας επιτρέψει να σταθούμε στα δικά μας πόδια».

Τέλος, τόνισε την ανάγκη η Ευρώπη από συντηρητική να γίνει προοδευτική. «Θα θέλαμε», είπε, «μια Ευρώπη της ανάπτυξης, μια Ευρώπη με περισσότερη δημοκρατία, με πραγματική αλληλεγγύη [...] και για αυτήν την Ευρώπη βεβαίως παλεύουμε». 


«Όμως», κατέληξε, «βρισκόμαστε σε ένα συντηρητικό πλαίσιο της Ευρώπης και μέσα σε αυτό είμαστε αναγκασμένοι να προστατεύσουμε το εθνικό και το δημόσιο συμφέρον». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: