Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Νέο μήνυμα ΔΝΤ σε Ευρωπαίους: Πρώτα η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αλλιώς...


Νέα μηνύματα  στέλνει το ΔΝΤ  στους Ευρωπαίους εταίρους, ζητώντας ξεκάθαρη δέσμευση, για το ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Οι χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να δεσμευθούν για μία επίσημη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, πριν το... 
Ταμείο δανείσει ξανά χρήματα στη χώρα, αναφέρει ένας από τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους του ΔΝΤ, στο Bloomberg.

Oι δεσμεύσεις για την επανεξέταση της εξυπηρέτησης του χρέους δεν θα είναι αρκετές, εκτός κι αν συνοδεύονται από συγκεκριμένους όρους που θα μειώνουν το βάρος ανέφερε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταμείου, Ντέιβιντ Λίπτον.

«Θέλουμε μία διαδικασία για το χρέος ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές» ανέφερε σε συνέντευξή του στην Ουάσινγκτον. «Για να προχωρήσουμε θέλουμε κάτι περισσότερο από μία γενική διαβεβαίωση ότι το θέμα θα διευθετηθεί, με επαρκείς, συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το πώς θα διευθετηθεί ώστε να πειστεί το Ταμείο ότι το ελληνικό χρέος θα μπει σε μονοπάτι βιωσιμότητας».

Ο κ. Λίπτον έθεσε τέσσερις όρους για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα: Υλοποίηση δεσμεύσεων, διαρθρωτικές δημοσιονομικές πολιτικές που απαιτούνται για μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα, βελτίωση του τραπεζικού τομέα και διευθέτηση του χρέους.

«Χρειάζεται πολλή δουλειά να γίνει ώστε να διασφαλιστεί ότι το τραπεζικό σύστημα θα είναι υγιές και σωστά διοικούμενο» είπε ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: