Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Μετά τις «πενταροδεκάρες» Φίλης: Θα δώσουμε τη μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου


Φίλης: Θα δώσουμε τη μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου
Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
«Με κάθε τρόπο θα δώσουμε τη μάχη για την υπεράσπιση και ανόρθωση του δημόσιου σχολείου. Αυτή είναι η εντολή του ελληνικού λαού και αυτό θα υλοποιήσουμε» δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Όσο για τη δήλωσή του για τις «πενταροδεκάρες», ο κ. Φίλης είπε ότι δεν μιλά «για σχήματα λόγου αλλά με ουσία». «Η ουσία είναι ότι το δημόσιο σχολείο πρέπει να ανορθωθεί. Από αυτό κρίνεται η κυβέρνηση. Όλα τα άλλα αφήστε τα» ανέφερε.

Η δήλωση του κ. Φίλη στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ότι η κυβέρνηση θα κριθεί από το έργο της στο δημόσιο σύστημα παιδείας και όχι «από τις πενταροδεκάρες του 6 ή του 13%» στον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, προκάλεσαν δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου που κατά πληροφορίες έκανε λόγο για «αυτογκόλ» του υπουργού Παιδείας.

Για τον λόγο αυτό θεωρείται βέβαιο πως στη συνεδρίαση του Υπουργικού, που έχει ως βασικό αντικείμενο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επαναλάβει τις συστάσεις που είχε απευθύνει προς τα μέλη της κυβέρνησης αμέσως μετά τις εκλογές για φειδώ στις τηλεοπτικές εμφανίσεις. 
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: