Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Ολάντ προς Παυλόπουλο: Πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος...



Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ...


ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον Φρανσουά Ολάντ και τον ευχαρίστησε για την επίσκεψή του στην χώρα μας. «Σας υποδεχόμαστε εκ μέρους του ελληνικού λαού σαν έναν μεγάλο ηγέτη και...
επικεφαλής ενός μεγάλου έθνους». 

Ο  Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον Γάλλο ομόλογό του για όσα έχει πράξει «όχι μόνο υπέρ της Ελλάδας» και τόνισε ότι «ουδέποτε κρύψαμε την ιδιαίτερη σχέση που συνδέει την Ελλάδα και την Γαλλία». «Θεωρούμε την Γαλλία θεμελιώδη πυλώνα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος» είπε χαρακτηριστικά.


«Θα εργαστούμε με όλες τις χώρες της ΕΕ για να μπορέσουμε να αλλάξουμε την πολιτική της Ευρώπης για να σταθεί περισσότερο στον άνθρωπο. Η Ευρώπη πρέπει να ξαναβρεί τις αρχές και τις αξίες της», τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος και δήλωσε ότι θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές που βασίζονται στο ότι «δεν μπορούμε να παραμείνουμε σε μία πολιτική αυστηρής λιτότητας». Επίσης, είπε ότι θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος, πάντα στους κανόνες της Ευρωζώνης. 


Για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε: «Μόνο όσοι δεν γνωρίζουν τι έχει προσφέρει ο ελληνικός λαός μπορούν να έχουν αιτιάσεις για την αντιμετώπιση του προσφυγικού από την πλευρά της Ελλάδας. Το ζήτημα πρέπει να λυθεί με όρους αλληλεγγύης και συνεργασίας. Να φυλάξουμε τα σύνορα και να προστατέψουμε τον άνθρωπο. Είναι σαφές ότι οι πρόσφυγες είναι πρωτίστως άνθρωποι». 


Ακόμη, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι αν δεν σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία, το μεγάλο ζήτημα του προσφυγικού δεν μπορεί να λυθεί, σημειώνοντας ότι η Γαλλία μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα. 


Τέλος, ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε στο Κυπριακό και τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν μπορούν να δεχθούν άλλο την παράταση αυτής της εκκρεμότητας Λύση που να εξασφαλίζει την απρόσκοπτη πορεία της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης. 


«Η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην ευρωζώνη και την ελληνική οικονομία και όσα διαδραματίστηκαν το περασμένο καλοκαίρι, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος. 

«Γνωρίζουμε τις προσπάθειες του ελληνικού λαού τα τελευταία χρόνια και τις μεταρρυθμίσεις. Θα χρειαστούν και άλλες προσπάθειες. Αλλά το έχω πει ξανά η επόμενη συζήτηση θα είναι για το χρέος και η οποία πρέπει να ξεκινήσει», σημείωσε ο Φρανσουά Ολάντ. 

Επιπλέον τάχθηκε υπέρ της ανάπτυξης των επενδύσεων στην Ελλάδα και ανέφερε ότι «η επίσκεψη μου έχει και έναν άλλο σκοπό ότι μπορούμε να πείσουμε γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα. Και φυσικά το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη, δημιουργία θέσεων απασχόλησης και όχι μόνο η πειθαρχία. Ακόμη κι αν η πειθαρχία είναι απαραίτητη. Είμαι επικεφαλής μίας γαλλικής αντιπροσωπείας και το μήνυμα είναι σαφές: Αν κάποιος αγαπάει την Ελλάδα βεβαίως έρχεται διακοπές το καλοκαίρι, όπως κάναμε όλοι αλλά επενδύει και στην Ελλάδα».

«Η Ελλάδα είχε πολύ σημαντικές προκλήσεις μπροστά της μαζί με τα μέλη της ευρωζώνης. Η Ελλάδα έδειξε ότι ήθελε να μείνει και ήταν σημαντικό να δείξουμε και εμείς ότι θέλουμε να μείνει. Η Γαλλία, φίλος της Ελλάδας, επίσης στήριξε αυτή την πρωτοβουλία. Τι θα ήταν άλλωστε η Γαλλία χωρίς την Ελλάδα και η Ελλάδα χωρίς τη Γαλλία;», αναρωτήθηκε ο Γάλλος πρόεδρος. 

Παράλληλα τόνισε ότι «η Γαλλία πάντα ήταν σε όλες τις πολύ σημαντικές στιγμές της ιστορίας της Ελλάδας στο πλευρό της. Η Γαλλία ζητά και από την Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της»

Αναφορικά με το προσφυγικό ο Φρανσουά Ολάντ είπε ότι θα πρέπει η Ε.Ε. να βοηθήσει τη χώρα μας. «Γνωρίζω την σοβαρότητα της κατάστασης. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι φτάνουν στις ακτές της Ελλάδας. Οφείλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα. Βοηθώντας την Ελλάδα βοηθάμε την Ευρώπη», σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος.  


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: