Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Μετ' εμποδίων η διαδικασία Δίκη ΧΑ: Σε κλίμα έντασης ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Δ.Μελαχρινόπουλου

Δίκη ΧΑ: Σε κλίμα έντασης ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Δ.Μελαχρινόπουλου
Η καταρακτώδης βροχή προκάλεσε πλημμύρα και στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Επεισοδιακή, λόγω της κακοκαιρίας, ήταν η ακροαματική διαδικασία την Πέμπτη στη δίκη της ΧΑ.  Η δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού πλημμύρισε σε πολλά σημεία, με αποτέλεσμα η πρόεδρος να διακόψει τη διαδικασία, προκειμένου να έρθει υπάλληλος για να μαζέψει τα νερά.
Το δικαστήριο επανήλθε αργότερα προκειμένου να συνεχιστεί η εξέταση του φίλου του Παύλου Φύσσα, Δημήτρη Μελαχρινόπουλου, στον οποίον υπέβαλαν ερωτήσεις οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Μάλιστα, ο συνήγορος του βουλευτή Χρήστου Παππά κατέθεσε αίτημα να κρατηθεί ο Δημήτρης Μελαχρινόπουλος, μέχρι να διερευνηθεί εάν έχει διαπράξει ψευδορκία.

Ο κ. Σταυριανάκης, εστιάζοντας στο γεγονός ότι ο Δημήτρης Μελαχρινόπουλος στην αρχική κατάθεσή του δεν είχε αναφέρει ότι οι συγκεντρωθέντες έξω από την καφετέρια «Κοράλλι» ήταν Χρυσαυγίτες, φωνάζοντας προς το δικαστήριο, είπε: «Ο άνθρωπος λέει ψέματα».

Ο συνήγορος ζήτησε να ερευνήσει το δικαστήριο εάν ο κ. Μελαχρινόπουλος έχει διαπράξει ψευδορκία, υποβάλλοντας αίτημα να κρατηθεί.

«Δεν μπορεί ο καθένας να ορκίζεται στο δικαστήριο και να λέει ό,τι θέλει. Έγινε ένα συγκλονιστικό γεγονός. Κάποιοι άνθρωποι κλαίνε. Υποβάλλω αίτημα κυρία πρόεδρε, να κρατηθεί για ψευδορκία».

«Καταχωρείται το αίτημά σας» απάντησε η πρόεδρος και ο κ. Σταυριανάκης πρόσθεσε «ζητώ κυρία πρόεδρε να αποφασίσει τώρα το δικαστήριο» για να λάβει την απάντηση: «Όποτε θέλει θα αποφασίσει το δικαστήριο».

Τελικά, το αίτημα απορρίφθηκε. Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, το αίτημα είναι ανεφάρμοστο, λόγω της χρονικής διάρκειας της δίκης.

«Κάτι τέτοιο στερεί την προσωπική ελευθερία που εξαιτίας της διάρκειας της δίκης δεν βρίσκει έρεισμα στον νόμο» ανέφερε η πρόεδρος.

Νωρίτερα, οι συνήγοροι υπεράσπισης υπέβαλαν δεκάδες ερωτήσεις στον κ. Μελαχρινόπουλο, επικεντρώνοντάς τις στις διαφοροποιήσεις που εμφανίζονται στις καταθέσεις του.

Η ένταση δεν έλειψε κατά τη διάρκεια της εξέτασης του κ. Μελαχρινόπουλου, καθώς υπήρξαν πολλές αντεγκλήσεις με την πολιτική αγωγή, η οποία παρενέβη πολλές φορές καταγγέλλοντας τους εκπροσώπους των κατηγορουμένων για «συστηματική παραπλάνηση».

Από την πλευρά τους, συνήγοροι των κατηγορουμένων, πριν λάβει τον λόγο ο κ. Σταυριανάκης, υποστήριξαν πως οι διαφοροποιήσεις του κ. Μελαχρινόπουλου πλήττουν την αξιοπιστία της κατάθεσής του.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 4 Νοεμβρίου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: