Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Θα πληρώσουν του γιατρούς;


Σε πολύ θετικό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας , Μάριο Σαλμά που είχε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγους Αθηνών.
Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ,  Γιώργος Πατούλης και μέλη του ΔΣ κατέθεσαν στον Αναπληρωτή Υπουργό τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας που χρήζουν άμεσης επίλυσης χωρίς χρονικές μεταθέσεις, προκειμένου να αποφευχθεί η ολοκληρωτική κατάρρευση του Συστήματος Υγείας.
Η διοίκηση του ΙΣΑ έθιξε στον κύριο Σαλμά τα καίρια προβλήματα που ανακύπτουν καθημερινά από τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ χωρίς χρηματοοικονομική μελέτη, καθώς και τη σημαντικότητα προσδιορισμού ενός κατώτατου πανευρωπαικού «πλαφόν» στις παροχές υπηρεσιών υγείας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη.
Ο κος Πατούλης δήλωσε ότι Υγεία Χωρίς Γιατρούς δε μπορεί να υπάρξει και ότι ο ιατρικός κόσμος απαιτεί οριζόντιο τρόπο αποπληρωμής των δεδουλευμένων του και όχι επιλεκτικά σε μικρή ομάδα υγειονομικών, όπως έκανε μέχρι τώρα η ηγεσία του ΕΟΠΥΥ.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός δεσμεύτηκε να αποπληρώσει μέχρι και το Μάιο 2012 τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ως τις 15 Αυγούστου 2012, ενώ δήλωσε ότι για τη συνταγογράφηση βάσει δραστικής ουσίας, συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.
Υποσχέθηκε παράλληλα να προχωρήσει άμεσα την αναβάθμιση του συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης της ΗΔΙΚΑ ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου στη συνταγογράφηση χωρίς την εφαρμογή μέτρων τύπου προστίμων με ένα ευρώ στους συναδέλφους.
Τέλος έδωσε εντολή για διαπραγμάτευση της μείωσης των ποσών που ισχύουν από αρχές Αυγούστου για τα τηλεφωνικά ραντεβού του ΕΟΠΥΥ, μέτρο που είχε ληφθεί από την προηγούμενη ηγεσία του ΥΥΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: