Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ -«ΣΚΟΥΠΑ» ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Nίκος Δένδιας: «Βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας το μεταναστευτικό»


Nίκος Δένδιας: «Βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας το μεταναστευτικό»
«Βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και του κράτους» χαρακτήρισε το μεταναστευτικό ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. 
Ο κ. Δένδιας προειδοποίησε ότι «αν δεν δημιουργήσουμε δομές για το μεταναστευτικό τότε θα καταρρεύσουμε» και ζήτησε τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος αυτός. 

Χαρακτήρισε τη «μεταναστευτική εισβολή» ως τη μεγαλύτερη που δέχθηκε ποτέ η χώρα και απηύθυνε έκκληση στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης να συνεργαστούν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι« απειλείται η Ελλάδα και η ύπαρξή μας». 

Αναφορικά με τις αντιδράσεις για τα κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών, όπως στην Κομοτηνή, ξεκαθάρισε ότι «δεν θα αδικηθεί καμία περιφέρεια, καμία πόλη, κανένα χωριό» και ότι η Αθήνα θα επωμιστεί το βάρος που της αναλογεί. 

«Δεν είμαι μάγος και γνωρίζω ότι κάθομαι σε ηλεκτρική καρέκλα», παραδέχθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, ενώ για την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» επανέλαβε πως δεν πρόκειται «για επιχείρηση σκούπα, αλλά για μια οργανωμένη επιχείρηση για να αντιμετωπιστεί καλύτερα το θέμα της παράνομης μετανάστευσης». 

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. με την κωδική ονομασία «Ξένιος Ζεύς» για τον εντοπισμό παράνομων μεταναστών σε διάφορες περιοχές στο κέντρο της Αθήνας. 

Παράλληλα από σήμερα Δευτέρα στους δρόμους της πρωτεύουσας έχουν βγει κλιμάκια αστυνομικών για τον εντοπισμό χρηστών ναρκωτικών και εκδιδόμενων γυναικών καθώς επίσης και της Οικονομικής Αστυνομίας για τον έλεγχο καταστημάτων υγειονομικού και μη ενδιαφέροντος που λειτουργούν χωρίς άδεια ή απασχολούν παράνομα εργαζομένους κυρίως αλλοδαπούς και άλλες παραβάσεις.

Κατά την διάρκεια των ελέγχων της αστυνομίας της Κυριακής στο κέντρο και στις πλατειέςπροσήχθησαν 1130 και συνελήφθησαν 395 αλλοδαποί που ζούσαν παράνομα στην χώρα μας και αναμένεται να ακολουθήσουν την διαδικασία επαναπροώθησης στην χώρα καταγωγής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: