Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Τι εννοούσε ο Βενιζέλος λέγοντας «όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παραιτούνται από τη βουλευτική ασυλία»

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΚΑΜΠΑΝΑ



Τι εννοούσε ο Βενιζέλος λέγοντας «όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παραιτούνται από τη βουλευτική ασυλία»
Σας παραθέτω μια –σημαντική- δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, η οποία ήδη άρχισε να συζητιέται πολύ στην Ιπποκράτους: «Όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκ προοιμίου παραιτούνται από τη βουλευτική ασυλία. Καμία εγκληματική πράξη δεν προστατεύεται από τη βουλευτική ασυλία ή από το νόμο περί ευθύνης υπουργών», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Όσοι τον γνωρίζουν, αντελήφθησαν ότι ο Βενιζέλος δεν το είπε γιατί δεν είχε κάτι άλλο να πει- πρόκειται για άριστο χειριστή της Ελληνικής γλώσσας. Κάπου στόχευε και το θέμα είναι που. Για να μην κάνουν λοιπόν εικασίες, στην Ιπποκράτους άρχισαν να σταχυολογούν πληροφορίες οι οποίες θα τους βοηθούσαν να λύσουν το πάζλ.

Πρώτη πληροφορία- έχει λεχθεί δημοσίως βλέπετε, ότι η ΝΔ προτίθεται να προτείνει εξεταστική επιτροπή για το πώς η χώρα έφτασε στο Μνημόνιο. Δεύτερη πληροφορία, αυτή που διέρρευσε από κύκλους του ευ. Βενιζέλου ότι κατά τη συνάντησή του με τους κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Γ. Ραγκούση ζήτησε να μάθει πως η χώρα έφτασε στο Μνημόνιο, λες και δεν γνωρίζει- αυτό όμως είναι άλλη ιστορία.

Τρίτη πληροφορία ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της μίνι εκλογικής επιτροπής, ήταν πολλοί εκείνοι οι οποίοι πρότειναν να μην συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου για το ρόλο που διαδραμάτισε για την είσοδο της χώρας στον μηχανισμό στήριξης με το Μνημόνιο. Όπως λέγεται, κατά τη διάρκεια αυτής της συζήτησης ο Ανδρέας Λοβέρδος υπερασπιζόμενος το δικαίωμα του Παπακωνσταντίνου να πολιτευτεί, επισήμανε ότι αν κοβόταν από τα ψηφοδέλτια, θα έπρεπε να κοπεί και ο Γιώργος Παπανδρέου (!) ο οποίος ως πρωθυπουργός είχε τη μεγαλύτερη ευθύνη.

Ο συνδυασμός των τριών προαναφερόμενων πληροφοριών οδηγεί στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο συμπέρασμα ότι ο Ευ. Βενιζέλος δεν είναι και τόσο πρόθυμος να δώσει μάχη για να υπερασπιστεί τον Γ. Παπακωνσταντίνου αλλά και τον Γ. Παπανδρέου στην περίπτωση κατά την οποία η ΝΔ εμμείνει στην συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής.

Γι αυτούς- λένε, χτυπούσε η καμπάνα…



Θέμης Δαγκλής
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: