Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Δείχνει την πόρτα στους ντορικούς...


Τελεσίγραφο στους υποστηρικτές της Ντόρας Μπακογιάννη εντός της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας έστειλε χθες ο Αντώνης Σαμαράς, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά νέες διαγραφές εάν καταγραφούν διαφοροποιήσεις από την

...επίσημη κομματική θέση στον δρόμο προς τις αυτοδιοικητικές κάλπες.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. κλιμάκωσε την επίθεση στην κυβέρνηση για τη συμφωνία με την τρόικα, προεξοφλώντας ότι έρχονται νέα επώδυνα οικονομικά μέτρα. Αλλά αποσύνδεσε τη μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών από την κεντρική πολιτική μάχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά του Μνημονίου. «Δεν θέλουμε να μετατρέψουμε τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε δημοψήφισμα για το Μνημόνιο», ήταν χθες το δικό του μήνυμα, κατά τη συνεδρίαση της νέας Εκτελεστικής Γραμματείας της Ν.Δ., το οποίο ερμηνεύθηκε ακόμη και από γαλάζια στελέχη ως προσπάθεια της Ρηγίλλης να χαμηλώσει ο πήχυς των προσδοκιών από τις αυτοδιοικητικές κάλπες.

Στον απόηχο της διαγραφής Μαρκογιαννάκη και των κινήσεων της Ντόρας Μπακογιάννη στην Κρήτη, ο Α. Σαμαράς όχι μόνον απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση στους ντορικούς της Ν.Δ. να βάλουν τέλος στο ιδιότυπο «αντάρτικο», αλλά τους κάλεσε άμεσα σε συστράτευση για την ενίσχυση των γαλάζιων υποψηφίων στις 13 περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους της χώρας.

«Εξυπακούεται ότι οι αποφάσεις που παίρνει η παράταξη θα έχουν τη στήριξη όλων. Ο καθένας από μας οφείλει να κάνει αυτό που ζητάει και ο τελευταίος οπαδός: να στοιχηθεί πίσω από τις αποφάσεις της παράταξης!.. Θεωρώ αδιανόητο να επιτρέψουμε την εσωστρέφεια, κατευθυνόμενη ή όχι... Αυτή την εντολή έχω. Αυτή την πολιτική εφαρμόζω. Τελεία και παύλα!», διεμήνυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και πρόσθεσε σε ακόμη εντονότερο ύφος: «Κάποιοι θεωρούν ότι είναι πιο “φυσιολογικό” να σπαράσσεται μια παράταξη για το παραμικρό, παρά να εμφανίζεται πειθαρχημένη στη δράση της. Αυτά να τα ξεχάσουν. Τέλειωσαν οριστικά. Δεν ζητώ μόνο τη στήριξη των επιλογών της παράταξης. Ζητώ και την ενεργό συμμετοχή όλων των στελεχών στον κοινό μας αγώνα...».

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι κάθε διαφοροποίηση από την επίσημη κομματική γραμμή συνεπάγεται διαγραφές, ιδίως σε επίπεδο περιφέρειας, είχε στείλει νωρίτερα και ο γραμματέας του κόμματος Ανδ. Λυκουρέντζος, τονίζοντας (Real FΜ) με έμφαση ότι «όποιος δεν στηρίζει τις επιλογές της Ν.Δ., δεν επιθυμεί να είναι στη Ν.Δ.». Την ίδια ώρα, ωστόσο, η Ντόρα Μπακογιάννη «έγραφε» από το Ηράκλειο νέα επεισόδια στη «μάχη της Κρήτης», οριστικοποιώντας τη στήριξη δικού της υποψηφίου περιφερειάρχη, ο οποίος θα βρεθεί απέναντι στον επίσημο υποψήφιο της Ρηγίλλης, Ι. Πλακιωτάκη. Απέφυγε να γνωστοποιήσει έαν αυτός ο υποψήφιος θα είναι ο Χρ. Μαρκογιαννάκης, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα θα κλείσει εντός του Σαββατοκύριακου. «Εγώ είμαι Κρητικιά, θα δώσω μάχη για την Κρήτη. Δεν ήρθα για να διασπάσω, αλλά για να ενώσω...», ανέφερε η πρώην υπουργός.
Διονύσης Νασόπουλος-NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: