Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Στην τελική ευθεία οι διεργασίες για την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

Αντίστροφη μέτρηση για την Συνδιάσκεψη


(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στην Εθνική Συνδιάσκεψη που πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο, στη διάρκεια της οποίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα ανακοινώσει -και επισήμως- την υποψηφιότητά του. Εν όψει της Συνδιάσκεψης, στις 11 το πρωί της Παρασκευής συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος όπου θα συζητηθούν οργανωτικά θέματα.

Σύμφωνα με το Έθνος, τις εργασίες της Συνδιάσκεψης -που θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας- θα ανοίξει ο Γιώργος Παπανδρέου και η ομιλία του δεν θα εμπεριέχει μόνο απολογιστικά στοιχεία, αλλά και προτάσεις για τους επόμενους «δύστροπους σταθμούς» -συνολικά για το πολιτικό σκηνικό και ειδικά για το ΠΑΣΟΚ.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Ευ. Βενιζέλου ο οποίος θα απευθύνει κάλεσμα στα μέλη και στους φίλους του ΠΑΣΟΚ να προσέλθουν στις κάλπες της 18ης Μαρτίου.

Στο επιτελείο του κ. Βενιζέλου εκτιμούν ότι οι υπογραφές υπέρ της υποψηφιότητάς του ξεπερνούν τις 200. Επίσης, ετοιμάζονται για εκλογή από τη βάση, ακόμη κι αν ο κ. Βενιζέλος είναι μοναδικός υποψήφιος. Ωστόσο, ανησυχούν για το ενδεχόμενο να μην υπάρξει δεύτερη υποψηφιότητα, καθώς εκτιμούν ότι χωρίς αντιπαράθεση η συμμετοχή στις κάλπες θα είναι μικρότερη από την προσδοκώμενη.

Όσον αφορά στον Χρήστο Παπουτσή, οι πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι και την Πέμπτη ο πρώην υπουργός δεν είχε συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών. Ωστόσο, ο κ. Παπουτσής σκοπεύει να συλλέξει υπογραφές κατά τη διάρκεια της Εθνικής Συνδιάσκεψης, μετά την ομιλία του, και φαίνεται ότι θα αντλήσει το μεγαλύτερο τμήμα αυτών από τα στελέχη της περιφέρειας.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: