Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

«Σφαγή» Βενιζέλου- Τσίπρα με βαριές κουβέντες στη Βουλή για τα χρέη των νοικοκυριών

«Σφαγή» Βενιζέλου- Τσίπρα με βαριές κουβέντες στη Βουλή για τα χρέη των νοικοκυριών
Προεκλογικούς τόνους έλαβε η συζήτηση στη Βουλή για την διαγραφή χρεών στα νοικοκυριά από τις τράπεζες, θέμα που έφερε στο κοινοβούλιο ο Αλέξης Τσίπρας με επίκαιρη ερώτηση. Τα «αίματα άναψαν» όταν στο βήμα ανέβηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων και πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ που βλάπτουν τη χώρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα:

«Με εντυπωσιάζει πάντα η ευκολία με την οποία ο κ. Τσίπρας επεμβαίνει πάντα σε συγκρούσεις επιχειρηματικών συμφερόντων. Δεν είναι η πρώτη φορά που μου δημιουργείται η εντύπωση ότι εξυπηρετούνται συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα μέσω κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων.

Επανέρχεται ο κ. Τσίπρας αναπαράγοντας αθλιότητες επιχειρηματικές. Εξ ονόματος τίνος ομιλεί; Είστε εκτελωνιστές συμφερόντων.
Εάν κάποιος έχει πρόβλημα υπάρχουν κρατικοί μηχανισμοί που προστατεύουν τον πολίτη αμέσως. Λύσεις έχουν βρεθεί, βρίσκονται, αν κάποιος έχει προτασεις να τις πει» τόνισε ο κ. Βενιζέλος σε υψηλούς τόνους.

Από την μεριά του ο κ. Τσίπρας, απάντησε στα «καρφιά» του υπουργού Οικονομικών επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση θέλει να κρύψει την λαίλαπα που έρχεται το καλοκαίρι με μειώσεις μισθών και συντάξεων. Το κόστος από τη διαδικασία του PSI θα είναι ανυπολόγιστες και καταστροφικές για τα ταμεία. «Εμείς δεν παντρευτήκαμε τη διαφθορά και τη διαπλοκή» πρόσθεσε.

«Το PSI απέδωσε εξαιρετικά αποτελέσματα. Η μέρα είναι ιστορική για τη Βουλή, για το λαό, για την εθνική οικονομία. Έχω ακούσει το επιχείρημα του κ. Τσίπρα από επιχειρηματικούς κύκλους . Δεν περίμενα να το ακούσω στη Βουλή. Είναι ηθικό το ζήτημα της μη συμμετοχής κάποιων ταμείων। Ο κ. Τσίπρας άσκησε πιέσεις στα ασφαλιστικά ταμεία για να πάρουν βλαπτικές για τη χώρα αποφάσεις» κατέληξε ο υπουργός.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: