Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ανατροπή της απαράδεκτης κατάστασης στο θέμα των ναρκωτικών


«Η κυβερνητική αδιαφορία και ολιγωρία επιδεινώνει διαρκώς την κατάσταση στο θέμα των ναρκωτικών και των εξαρτήσεων» δήλωσε ο πολιτικός εκπρόσωπος για θέματα υγείας, Γιώργος Φλωρίδης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου και υποβάθμιση όλων των δομών αντιμετώπισης των ναρκωτικών.

«Τα κέντρα πρόληψης φυτοζωούν, επειδή το υπουργείο Υγείας δεν πληρώνει τους εργαζόμενους εδώ και πολλούς μήνες, ενώ ο ΟΚΑΝΑ υποχρηματοδοτείται συστηματικά με συνέπεια να μην ανταπεξέρχεται στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις του» επεσήμανε ο Γ. Φλωρίδης και πρόσθεσε ότι εξαιτίας της κυβερνητικής αδιαφορίας «οι λίστες αναμονής ξεπέρασαν προ πολλού τους 5000 ασθενείς».

Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται για συγκεκριμένες αλλαγές προκειμένου να ανατραπεί η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση:

  1. Εθνικό σχέδιο δράσης κατά των ναρκωτικών που στηρίζεται στη συνεχή εκπαίδευση, αξιολόγηση και διαφάνεια των παρεχομένων υπηρεσιών.
  2. Συνολική κάλυψη της χώρας με Κέντρα Πρόληψης, με θεσμική κατοχύρωση και συνεχή εκπαίδευση των εργαζομένων σ' αυτά.
  3. Ενίσχυση της λειτουργίας των οργανισμών απεξάρτησης, ώστε να δοθεί τέλος στις λίστες ντροπής. Κατοχύρωση του δικαιώματος στη θεραπεία, την επαγγελματική και κοινωνική επανένταξη.
  4. Εναλλακτικά της φυλάκισης προγράμματα και ειδική αντιμετώπιση χρηστών με μικρο-παραβατικότητα.
  5. Δημόσια κάλυψη της παροχής υπηρεσιών. Όχι στην εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου από τον ιδιωτικό τομέα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: