Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Τo πρώτο πακέτο μέτρων

Τις αποφάσεις για τα πρόσθετα εισπρακτικά μέτρα που έλαβε σήμερα η διυπουργική επιτροπή για την Οικονομία ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.

- Επιβάλλεται ετήσιος ειδικός φόρος υπέρ του Δημόσιου στα επιβατικά αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, από τα 1929 κυβικά και πάνω, κλιμακωτά. Αναμενόμενα έσοδα 80 εκατ. ευρώ. Όσα απαλλάσσονται από καταβολή τελών κυκλοφορίας, απαλλάσσονται και από το νέο φόρο.

- Αυξάνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης της βενζίνης, από 359 ευρώ σε 410 ευρώ το χιλιόλιτρο. Η συνολική αύξηση στη λιανική τιμή θα είναι περίπου 6 λεπτά το λίτρο. Τα έσοδα αναμένεται να ανέλθουν σε 200 εκατ. ευρώ.

- . Αναπροσαρμόζεται ο τρόπος υπολογισμό των τελών συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας. Ο νέος τρόπος επιβαρύνει περισσότερο αυτούς που κάνουν μεγάλη χρήση του κινητού: Έως 50 ευρώ το τέλος θα είναι 12%, από 50 έως 100 ευρώ το τέλος θα είναι 15%, από 100 έως 150 ευρώ 18% και πάνω από 150 ευρώ 20%. Επίσης, επιβάλλεται τέλος 12% στα καρτοκινητά επί της αξίας του χρόνου ομιλίας. Αναμένονται έσοδα 140 εκατ. ευρώ.

- Υποχρέωση καταβολής ετήσιων τελών κυκλοφορίας για όλα τα σκάφη αναψυχής ιδιωτικά και επαγγελματικά Ετήσια άνω των 10 μέτρων και για τα ιστιοπλοϊκά άνω των 15 που ελλιμενίζονται σε ελληνικούς λιμένες. Οι σχετικές λεπτομέρειες την επόμενη εβδομάδα, όταν θα κατατεθεί η σχετική τροπολογία.

- Εφάπαξ έκτακτη εισφορά στους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν για την επιβολή του τέλους κυκλοφορίας. Θα υπολογίζεται με βάση το μήκος του σκάφους και με κλιμακωτή αύξηση.

- Ρυθμίζεται το θέμα των ημιυπαίθριων χώρων.


απο antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: