Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

«Θα συνεχίσουμε τη βοήθεια προς την Ελλάδα» Κομισιόν: Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα


Έτοιμη να συζητήσει με τη νέα ελληνική κυβέρνηση είναι η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως  δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα.
sxinas
Ο κ. Σχοινάς ανέφερε, πως  η Ελλάδα έχει κάνει ήδη σημαντικές προόδους και τόνισε ότι η Επιτροπή είναι έτοιμη να συνεχίσει τη βοήθειά της προς τη χώρα.
Ερωτηθείς αν ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έχει μετανιώσει για τη δήλωσή του ότι θα προτιμούσε να βλέπει οικεία πρόσωπα στην Ελλάδα, σημείωσε ότι ο κ. Γιούνκερ και ο κ.  Τσίπρας γνωρίζονται από την προεκλογική περίοδο, πριν τις ευρωεκλογές. Επανέλαβε δε πως και παλαιότερα είχε διευκρινίσει πως η λέξη οικεία πρόσωπα προσφέρεται για πολλαπλές ερμηνείες.
Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, οι εξελίξεις στην Ελλάδα θα συζητηθούν στο πλαίσιο του τακτικού διαθεσμικού γεύματος εργασίας που έχει σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σιουλτς.
Ντάισελμπλουμ: Έτοιμοι να δουλέψουμε από κοινού
Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε ότι, το κοινοτικό όργανο είναι έτοιμο να δουλέψει από κοινού με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, στη βάση των κοινών κανόνων και συμφωνιών και να την υποστηρίξει.
Ερωτηθείς, κατά την προσέλευσή του στο Συμβούλιο των Υπουργών, για το θέμα του ελληνικού δημόσιου χρέους, είπε: «Έχουμε κάνει πολλά για να το ελαφρύνουμε» επισημαίνοντας: «Θα επιστρέψουμε στο θέμα της βιωσιμότητας, μετά το τέλος της πέμπτης αξιολόγησης».
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: