Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου...


BINTEO...
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου. Όλα δείχνουν ότι θα προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας. Την εκτίμηση αυτή έκανε και ο...
Πάνος Καμμένος λίγη ώρα πριν τη συνάντηση.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πήγε στη Βουλή με συνεργάτες του και συνομίλησε στο καφενείο με δημοσιογράφους και υπαλλήλους οι οποίοι τον συνεχάρησαν για το εκλογικό αποτέλεσμα.
Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, δήλωσε ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα και επεσήμανε τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έδωσαν την εκλογική μάχη. Με δεδομένη τη συνάντηση που θα ακολουθούσε με τον Αλέξη Τσίπρα εκτίμησε ότι θα συγκροτηθεί κυβέρνηση. 

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας φτάνοντας στην Κουμουνδούρου καλημέρησε τους δημοσιογράφους λέγοντας «είναι ωραία ημέρα». Στις ερωτήσεις για τη συνάντηση με τον Πάνο Καμμένο απάντησε: «Θα τα δούμε όλα... Θα τα δείτε όλα μέσα στην ημέρα».

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ήδη συμφωνία για κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Οι ΑΝΕΛ θα πάρουν ένα χαρτοφυλάκιο και αυτό είναι πολύ πιθανό να δοθεί στον Πάνο Καμμένο. Το πιθανότερο είναι να αναλάβει το υπ. Ναυτιλίας.
Το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να λάβει από τον Κάρολο Παπούλια την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Παράλληλα, αναμένεται συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Σταύρο Θεοδωράκη, ενώ υπάρχει και αίτημα για συνάντηση με τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.
Οι Πάνος Καμμένος και Σταύρος Θεοδωράκης έχουν εκδηλώσει την αντίρρησή τους να συνεργαστούν σε κυβερνητικό επίπεδο και το πιθανότερο σενάριο είναι να ζητηθεί στήριξη της κυβέρνησης ή ψήφος ανοχής από το Ποτάμι.
Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ορκιστεί πρωθυπουργός εντός της ημέρας, ενώ η κυβέρνηση συνεργασίας θα ορκιστεί το απόγευμα της Τρίτης ή το αργότερο την Τετάρτη.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: