Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Σαχινίδης: Σκληρή επίθεση στη Βάσω και μήνυμα προς τους αντάρτες

newpost.gr
Σαχινίδης: Σκληρή επίθεση στη Βάσω και μήνυμα προς τους αντάρτες
eurokinissi
«Παιχνίδι με τη φωτιά» χαρακτηρίζει τον εκβιασμό προς την Ευρώπη ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, αφήνοντας αιχμές προς την Βάσω Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για «λογική του καμικάζι» και στέλνοντας μήνυμα προς όσους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σκέφτονται να να μην στηρίξουν το μεσοπρόθεσμο, σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

«Τα δεσμά στη χώρα δεν τα έφερε το μνημόνιο, αλλά ο υπέρμετρος δανεισμός μας» αναφέρει ο κ. Σαχινίδης, οποίος τονίζει ότι «όποιος προτείνει την καταψήφιση του μεσοπρόθεσμου αρνείται την ανάγκη να συνεχίσει να λειτουργεί η χώρα. Ας μπουν, λοιπόν, στον κόπο να μας πουν όσοι δεν το ψηφίσουν, από πού θα βρεθούν τα χρήματα που έχουμε ανάγκη».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επισημαίνει, απαντώντας στην πρόταση της Βάσως Παπανδρέου να απειλήσουμε την ευρωζώνη με στάση πληρωμών, υποστηρίζει πως: «Δεν είναι θέση υπεύθυνου κόμματος να απειλεί ότι θα κάνει την Ευρώπη «Κούγκι». Η αντίληψη του εκβιασμού προς την Ευρώπη είναι παιχνίδι με τη φωτιά» προσθέτει.

Ο κ. Σαχινίδης επισημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει επίγνωση του κινδύνου «να ξεσπάσει εξέγερση», αλλά συμπληρώνει πως «αν δεν τα καταφέρουμε, η χώρα θα βρεθεί στα Τάρταρα». «Στόχος είναι να μην οδηγηθεί η κοινωνία στην απόγνωση από ένα τέτοιο ενδεχόμενο» σημειώνει.

Παράλληλα, τάχθηκε κατά του ενδεχομένου πρόωρων εκλογών λέγοντας ότι «δεν λύνουν τα προβλήματα, κάτι που επανειλημμένα έχει τονίσει ο πρωθυπουργός. Αντιθέτως, μπορεί να οδηγήσουν σε αστάθεια με καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα».

Αναφέρει επίσης ότι «αν δεν δώσουμε λύση, το πολιτικό σύστημα μέσα από μια διαδικασία φυσικής επιλογής θα εξαφανιστεί για να αντικατασταθεί από κάτι που αυτή τη στιγμή αδυνατώ να περιγράψω».

Για την Αριστερά σημείωσε ότι «σήμερα φαίνεται αμήχανη να προσφέρει ουσιαστικές απαντήσεις, παρά το γεγονός ότι διαθέτει πληθώρα αναλυτικών εργαλείων».

Τέλος, για τα σενάρια που έκαναν λόγο για «σχέδιο αποστασίας, αλά 1965» ο κ. Σαχινίδης είπε: «θα απαντήσω με ένα στίχο: "Αλλο 1-1-4 και άλλο 9,84"».

Δεν υπάρχουν σχόλια: