Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Bενιζέλος: «Γιώργο πέφτουμε!»


newpost.gr
Bενιζέλος: «Γιώργο πέφτουμε!»
Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να έχουν πέσει πάνω στους διαφωνούντες βουλευτές, τα ΜΜΕ να καταγράφουν με κάθε λεπτομέρεια της επαφές του Ευ. Βενιζέλου μαζί τους, αλλά η είδηση είναι αλλού.

Ο αντιπρόεδρος και υπουργός των Οικονομικών ενημέρωσε τον πρωθυπουργό πως… «μόνη λύση είναι οι εκλογές»! Ο Γ. Παπανδρέου έφθασε ένα βήμα από το να σπάσει και το τελευταίο ταμπού: να καλέσει τον Ευ. Βενιζέλο στο Καστρί. Οι δύο κορυφαίοι της κυβέρνησης, όμως, έμειναν στα τηλέφωνα. Ο Ευ. Βενιζέλος είπε στον Γ. Παπανδρέου πως «αφού πάρουμε την 5η δόση θα πρέπει να ξεκινήσουμε την προετοιμασία για κάλπες τον Σεπτέμβριο».

Εξήγησε στον πρωθυπουργό ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει και ότι σε ελάχιστο χρόνο η κυβέρνηση θα βρεθεί ξανά σε αδιέξοδο. «Η χώρα θα χρειαστεί κυβέρνηση ευρύτερης στήριξης με νωπή λαϊκή εντολή για να αποφευχθεί το χάος» υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες. Την ίδια γραμμή ο υπουργός Οικονομικών ακολουθεί και στις επαφές του με βουλευτές. Τους ζητά μια τελευταία ψήφο για να πάει η χώρα συντεταγμένα στις εκλογές.

Ο ίδιος το έχει πει και δημόσια, στη συνέντευξη που παραχώρησε με τη νέα του ιδιότητα στο ΑΛΤΕΡ: «Πάντα υπάρχει λύση, γιατί δεν υπάρχουν δημοκρατικά αδιέξοδα, μπορούμε να πάμε σε εκλογές για να δούμε τι θα κάνει η νέα, η επόμενη κυβέρνηση. Πώς θα χειριστεί αυτά τα μεγάλα ιστορικά διλήμματα». Ως προς το αποτέλεσμα, βέβαια, ο ορθολογιστής πολιτικός το έριξε στη… θρησκεία: «Εγώ πιστεύω ότι το αίσθημα ευθύνης τελικά επικρατεί και ο Θεός της Ελλάδος πρέπει να σας πω είναι μεγάλος»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: