Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Σκληρό παζάρι για το «ναι» στο Μεσοπρόθεσμο

«Πυρετός» επαφών πριν την κρίσμη ψηφοφορία της Τετάρτης


http://img.protothema.gr/4D7E25CFD0BCBA84EE6C88672EC9EE5A.jpg
Την απένταξη της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, ζήτησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Αθανασιάδης, από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, με τον οποίο συναντήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών.

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως ανέφερε, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, εμμένει στην απόφασή του να μην ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο. Ο κ. Αθανασιάδης δήλωσε, επίσης, ότι ανέπτυξε στον κ. Βενιζέλο τη συλλογιστική του για την αντίθεσή του με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ.

Από την πλευρά τους, παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, ανέφεραν ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε «καλό, συναδελφικό κλίμα».

Εκτός από τον κ. Αθανασιάδη, με τον οποίο συναντήθηκε επί προσωπικού, ο κ. Βενιζέλος φέρεται να είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με το βουλευτή της Α' Θεσσαλονίκης, Θωμά Ρομπόπουλο, ο οποίος έχει επίσης πει ότι δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο.

Η κατάσταση πάντως σχετικά με τις προθέσεις ορισμένων «πράσινων» βουλευτών ως προς το Μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο, που εισάγονται τη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής, παραμένει ρευστή. Η προσοχή όλων στρέφεται στις τυχόν διαφοροποιήσεις που θα υπάρξουν και εάν αυτές θα είναι καθοριστικές για την έκβαση των ψηφοφοριών. Και το Μεσοπρόθεσμο και ο εφαρμοστικός νόμος θα τεθούν σε ψηφοφορία ως απλά νομοσχέδια, άρα απαιτείται πλειοψηφία επί των παρόντων βουλευτών. Το ζητούμενο είναι όμως να εγκριθούν με πλειοψηφία άνω των 151 εδρών, ώστε να μην τεθεί θέμα πολιτικής σταθερότητας και να αμφισβητηθεί εξ αρχής η δυνατότητα εφαρμογής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: