Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Συνάντηση Καραμανλή- Ρουσόπουλου και ο ρόλος του «ψηλού»

newpost.gr
Συνάντηση Καραμανλή- Ρουσόπουλου και ο ρόλος του «ψηλού»
Τις μελλοντικές κινήσεις του φαίνεται πως έχει αρχίσει να συζητά με στενούς του συνεργάτες ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Οι πρόσφατες αποκαλύψεις του περιοδικού «Επίκαιρα» σχετικά με την πολιτική αλλά και φυσική εξόντωση του πρώην πρωθυπουργού έχουν δώσει το έναυσμα προκειμένου ο κ. Κώστας Καραμανλής λίαν συντόμως να μιλήσει.

Στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα« της Κυριακής αποκαλύπτεται το παρασκήνιο των συναντήσεων του κ. Καραμανλή με πρώην στενούς του συνεργάτες.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας έχει ως εξής:

«Παρά το γεγονός οτι ο κ. Καραμανλής αρνείται πεισματικά παρά τις πιέσεις συνεργατών του να παρέμβει-μέχρι τώρα τουλάχιστον- στα πολιτικά πράγματα έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται και να δρα παρασκηνιακώς.

Επιστήθιος φίλος του μου έλεγε προσφάτως οτι ήδη έχει κάνει κάποιες πολιτικού χαρακτήρα κινήσεις. Μίλησε αλλά και μιλάει σε τακτά χρονικά διαστήματα στο τηλέφωνο με τον κ. Κώστα Μητσοτάκη. Έτσι λοιπόν εξηγείται το γεγονός οτι ο "ψηλός" έκανε άνοιγμα στον Καραμανλή μέσα απο την εκπομπή του Παπαχελά στον ΣΚΑΙ.

Αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί μια πολιτική πρακτική ρουτίνας και κυρίως παρασκηνίου. Όμως τα πράγματα έχουν και άλλη διάσταση. Πριν απο μερικές μέρες ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε με τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο στο γραφείο της Παναγή Κυριακού. Η συνάντηση όπως έμαθα κράτησε περίπου δυο ώρες και στην ατζέντα το πρώτο θέμα ήταν οι ενδεχόμενες αντιδράσεις και κινήσεις του κ. Καραμανλή το επόμενο διάστημα.

Καλά πληροφορημένες πηγές μου έλεγαν οτι ο πρώην Πρωθυπουργός ετοιμάζει την δική του αντεπίθεση. Μάλιστα η ίδια πηγή ισχυρίζεται οτι αμέσως μετά το γραφείο του κ. Καραμανλή ο κ. Ρουσόπουλος επισκέφθηκε το γραφείο του κ. Μητσοτάκη όπου είχε μαζί του μακρά συνομιλία. Το θέμα της συζήτησης αφορούσε την στήριξη την οποία προτίθεται να παρέχει απο δω και στο εξής ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στον Κώστα Καραμανλή.

Συνομιλητής του Κώστα Μητσοτάκη επιμένει οτι ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αυτό που επιθυμεί διακαώς είναι να χτυπηθεί ο Σαμαράς αλλά προς το παρόν απλώς το προσπαθεί με μόνο όπλο τον Καραμανλή. Γιατί όπως λέει τακτικός συνομιλητής του δεν εγκρίνει την κίνηση δημιουργίας κόμματος απο την Ντόρα, αλλά θα προτιμούσε να είχε μείνει στη Νέα Δημοκρατία. Έτσι προφανώς σκέφτηκε να την επαναφέρει στο κόμμα πάλι μέσω Καραμανλή αφού αυτό το οποίο θα ισχυρίζεται και θα επικοινωνεί απο δω και πέρα είναι οτι "μόνο ο Καραμανλής θα μπορούσε να ενώσει την κεντροδεξιά".

Φυσικά ουδείς γνωρίζει εάν ο πρώην Πρωθυπουργός είναι διαθέσιμος να ενώσει την κεντροδεξιά ή αυτό που επιθυμεί είναι να ξεκουράζεται στην Ραφήνα.

Η αλήθεια είναι οτι ο Καραμανλής απλά δέχεται πιέσεις και παροτρύνσεις. Ο ίδιος δεν θέλει να ακούει περί επιστροφής του. Το μόνο που μαθαίνω οτι θέλει είναι να αποκαταστήσει όσο μπορεί και στον κατάλληλο χρόνο το όνομά του. Και αυτός είναι ο λόγος ως φαίνεται των συναντήσεων με τον κ. Ρουσόπουλο.

Μάλιστα ακούγεται οτι αυτό που τώρα θέλει να κάνει ως πρώτο βήμα είναι να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά τα σενάρια που δημοσιεύθηκαν περί πολιτικής αλλά και φυσικής του εξόντωσης».




Πηγή: Πρώτο Θέμα/dark room

Δεν υπάρχουν σχόλια: