Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

«Ισχυρός σύμμαχος» Συνάντηση με τον Λούλα ντα Σίλβα είχε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βραζιλία


Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
«Έναν ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθεια του ελληνικού λαού να ξεπεράσει την κρίση, στην προσπάθειά του να αντέξει και να νικήσει τις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ότι βρήκε στο πρόσωπο του τέως προέδρου της Βραζιλίας, Λούλα ντα Σίλβα, με τον οποίο συναντήθηκε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Βραζιλία.

«Το μήνυμα που ήθελα να στείλω στον ελληνικό λαό είναι ότι σ' αυτή τη στιγμή της κρίσης πρέπει να είναι ψύχραιμοι, να έχουν μεγάλη θέληση και να αναζητήσουν λύσεις. Να μην γίνονται πολλά σχόλια για την κρίση, αλλά να συζητούν ποιες είναι οι λύσεις. Νομίζω ότι ούτε η Ελλάδα, ούτε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν θα βίωνε τις σημερινές καταστάσεις, αν είχαν παρθεί οι σωστές αποφάσεις πριν από τέσσερα χρόνια», διεμήνυσε ο Λούλα.

Και συνέχισε, λέγοντας: «Σε περίοδο κρίσης, η λέξη κλειδί δεν είναι η δημοσιονομική προσαρμογή. Εδώ στη Βραζιλία, η λέξη κλειδί ήταν η οικονομική ανάπτυξη μαζί με το εμπόριο, μαζί με τις επενδύσεις, μαζί με τις θέσεις εργασίας, μαζί με την κατανάλωση και γι' αυτό η Βραζιλία έχει ανέβει από τη δέκατη στην έκτη θέση στην παγκόσμια οικονομία».

Τέλος, ο Λούλα ντα Σίλβα, προέτρεψε τον ελληνικό λαό να μην χάσει την ελπίδα του και να συνεχίσει τη μάχη με το κεφάλι ψηλά, γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά «ο ελληνικός λαός είναι πιο δυνατός από την κρίση. Καλή τύχη!».

Από την πλευρά του. ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε: «Στο πρόσωπο του προέδρου Λούλα βρήκαμε έναν ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθεια του ελληνικού λαού να ξεπεράσει την κρίση, στην προσπάθειά του να αντέξει και να νικήσει τις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Μας εξήγησε ότι πριν από δέκα χρόνια, στη μακρινή από την Ελλάδα, Βραζιλία, η ελπίδα νίκησε το φόβο και έστειλε μήνυμα στον ελληνικό λαό να μην απελπιστεί, διότι και στην Ελλάδα η ελπίδα θα νικήσει το φόβο».

Ο Αλέξης Τσίπρας κατέληξε εκφράζοντας την ικανοποίηση του για το μήνυμα αισιοδοξίας και αλληλεγγύης που απέστειλε ο τέως πρόεδρος της Βραζιλίας, ενώ δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι «είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που βρίσκουμε συμμάχους ισχυρούς, συμμάχους του ελληνικού λαού, συμμάχους της Ελλάδας».

Στο πλαίσιο του ταξιδιού του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε συνάντηση και με αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Βραζιλίας (PCdoB), με την οποία συμφώνησαν να στείλουν εκατέρωθεν αντιπροσωπείες στα Συνέδριά τους, μέσα στο 2013.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: