Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Υπαινίσσεται κομματικές τοποθετήσεις Έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στις αλλαγές των επικεφαλής των εφοριών


Συνολικά αντικαταστάθηκαν 165 στελέχη οικονομικών υπηρεσιών
Συνολικά αντικαταστάθηκαν 165 στελέχη οικονομικών υπηρεσιών   (Φωτογραφία:  Icon )

Αθήνα
Τη σφοδρή αντίδραση της Ιπποκράτους προκάλεσε η κίνηση του υπουργείου Οικονομικών να αντικαταστήσει 107 διευθυντές και υποδιευθυντές εφοριών και 58 προϊσταμένους τμημάτων σε όλη τη χώρα, μία ημέρα μετά τη συζήτηση που έγινε μεταξύ των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου περί καλύτερου συντονισμού του κυβερνητικού έργου.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν πως τα συγκεκριμένα στελέχη των οικονομικών υπηρεσιών που μετακινήθηκαν αξιολογήθηκαν βάσει των επιδόσεων των υπηρεσιών τους του τελευταίους μήνες. Από την πλευρά των εφοριακών, όμως, έγονε λόγος για καρατομήσεις με πολιτικά κριτήρια.

Το ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά του, με ανακοίνωση του αρμόδιου εισηγητή του Φίλιππου Σαχινίδη, ουσιαστικά υπαινίσσεται ότι οι αλλαγές έγιναν στη βάση κομματικών κριτηρίων και στηλιτεύει το ότι δεν κλήθηκε σε συζήτηση για τις επιλογές των προσώπων.

«Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι επιλογές των προσώπων όφειλαν να γίνουν με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο που θεσπίζει κριτήρια και αξιολογεί τις επιδόσεις των στελεχών σε σχέση και με τους στόχους που τους έχουν τεθεί» αναφέρει ο κ. Σαχινίδης και συμπληρώνει:

«Κάθε άλλη διαδικασία επιλογής συνιστά οπισθοδρόμηση σε πρακτικές και αντιλήψεις που είναι καταδικασμένες στη συνείδηση των πολιτών και ευθύνονται για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα.

»Το ΠΑΣΟΚ είχε εγκαίρως επισημάνει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε συζητήσεις που θα αφορούν επιλογές προσώπων και ότι επιθυμούσε οι τοποθετήσεις να γίνουν βάσει αξιολογήσεων. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε» καταλήγει ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με κύκλους της Ιπποκράτους, κατά τη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων την Τρίτη συμφωνήθηκε η δημιουργία μίας άτυπης τριμελούς επιτροπής από εκπροσώπους των τριών κομάτων, η οποία θα παρακολουθεί το κυβερνητικό έργο. Από το ΠΑΣΟΚ εκπρόσωπος ορίστηκε ο γραμματέας της ΚΟ Γ.Μανιάτης.

Μετά την σφοδρή αντίδραση του ΠΑΣΟΚ ορίστηκε συνάντηση το μεσημέρι της Πέμπτης στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα και του υφυπουργού Γ.Μαυραγάνη και των κ.κ. Μανιάτη και Σαχινίδη.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: